1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Dışişleri: Suriye halkıyla dayanışmamız sürecektir!
Dışişleri: Suriye halkıyla dayanışmamız sürecektir!

Dışişleri: Suriye halkıyla dayanışmamız sürecektir!

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Büyükelçi Tanju Bilgiç son yaşanan olaylar üzerine basın açıklaması yaptı.

12 Ağustos 2022 Cuma 14:08A+A-

HAKSÖZ HABER

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun rejim ile Suriyeli muhalifler arasında arabuluculuk yönündeki açıklamalarının yankıları sürerken Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Büyükelçi Tanju Bilgiç “Türkiye’nin Suriye İhtilafına Yaklaşımına İlişkin Basında Yer Alan Haberler Hakkındaki Soruya Cevabı başlığıyla bir basın metni yayımladı.

Metinde Türkiye’nin Suriye halkı ile dayanışmasının sürdüğüne dikkat çekilirken Suriye “halkının beklentileri doğrultusunda kalıcı bir çözüm” vurgusu yapıldı.


Türkiye, Suriye ihtilafının başından beri bu ülkedeki krize halkın meşru beklentileri doğrultusunda çözüm bulunması için en çok çaba harcayan ülke olmuştur.

Bu çerçevede, Türkiye sahada ateşkesin muhafaza edilmesinde ve Astana ve Cenevre süreçleri vasıtasıyla Anayasa Komitesi’nin kurulmasında öncü rol oynamış, muhalefete ve Müzakere Heyetine siyasi süreçte tam destek vermiştir. Halihazırda, rejimin ayak sürümesi nedeniyle bu süreç ilerlememektedir. Sayın Bakanımızın dün ifade ettiği hususlar da buna işaret etmektedir.

Milyonlarca Suriyeliye geçici koruma sağlayan Türkiye, mültecilerin gönüllü ve güvenli geri dönüşleri için uygun şartların hazırlanması ve ihtilafa BM Güvenlik Konseyi’nin 2254 sayılı kararında ortaya konulan yol haritası uyarınca çözüm bulunması yönündeki çabalara aktif katkısını sürdürmektedir.

Türkiye, uluslararası toplumun tüm paydaşlarıyla işbirliği içinde bu ihtilafa Suriye halkının beklentileri doğrultusunda kalıcı bir çözüm bulunmasına yönelik çabalara güçlü katkı sağlamaya devam edecektir.

Suriye halkıyla dayanışmamız sürecektir.

12 Ağustos 2022

HABERE YORUM KAT