1. HABERLER

  2. HABER

  3. DÜNYA

  4. Dışişleri Bakanlığı: Nizami'nin Böyle Bir Cezayı Hak Ettiğine İnanmıyoruz
Dışişleri Bakanlığı: Nizami'nin Böyle Bir Cezayı Hak Ettiğine İnanmıyoruz

Dışişleri Bakanlığı: Nizami'nin Böyle Bir Cezayı Hak Ettiğine İnanmıyoruz

Dışişleri Bakanlığı, Bangladeş Cemaat-i İslami partisi lideri Mutiur Rahman Nizami'nin idam edilmesini şiddetle kınadı.

11 Mayıs 2016 Çarşamba 15:15A+A-

Dışişleri Bakanlığı, Bangladeş'te hükûmet tarafından kurulan savaş suçları mahkemesinde yargılanan muhalefetteki Cemaat-i İslami partisinin lideri Mutiur Rahman Nizami'nin idam edilmesini şiddetle kınadı.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, Nizami'nin idam cezasının infaz edilmesinin üzüntüyle karşılandığı belirtilerek, “Nizami’nin böyle bir cezayı hak ettiğine inanmadığımız için infazı şiddetle kınıyor, merhuma Allah'tan rahmet diliyoruz.” ifadesi kullanıldı.

Türkiye'nin, Bangladeş’in toplumsal uyum ve huzurunun korunması bakımından idam cezalarının infazlarının askıya alınması yönünde son üç yıldır Bangladeş yöneticilerine en üst düzeyde defalarca çağrıda bulunduğunun vurgulandığı açıklamaya şöyle devam edildi:

“İdam cezası uygulanmasının gayri adil niteliğiyle toplumda yeni gerginliklere yol açabileceği hususundaki endişelerimizi bildirmiştik. İdam cezasını kaldırmış bir ülke olarak, geçmişin yaralarının bu yöntemlerle sarılamayacağını, tam aksine Bangladeşli kardeşlerimiz arasında kin ve nefretin yaygınlaşmasını körükleyeceğini değerlendiriyoruz. Türkiye, her zaman yanında durmaya devam edeceği kardeş Bangladeş halkının toplumsal barışının korunmasını temenni etmektedir.”.

AA

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT