1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Dışişleri Bakanlığı, Esed'in Klor Gazlı Saldırısını Kınadı
Dışişleri Bakanlığı, Esed'in Klor Gazlı Saldırısını Kınadı

Dışişleri Bakanlığı, Esed'in Klor Gazlı Saldırısını Kınadı

Dışişleri Bakanlığı, Beşşar Esed rejiminin varil bombalarıyla gerçekleştirdiği klor gazı saldırıları şiddetle kınadı.

07 Eylül 2016 Çarşamba 18:22A+A-

Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı, Suriye'de, Halep'in Sukkeri beldesinde Beşşar Esed rejiminin dün varil bombalarıyla gerçekleştirdiği, yüze yakın sivilin yaralanmasına ve üç yaşındaki bir çocuğun hayatını kaybetmesine yol açan klor gazlı saldırıları şiddetle kınadı.

“Rejim Uluslararası Toplumu Hiçe Sayıyor”

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, söz konusu saldırıların Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi'nin 2218 ve 2209 sayılı kararlarının açık ihlali olduğu belirtilerek, şu ifadelere yer verildi:

“Kimyasal Silahların Yasaklanması Örgütü ve BM Ortak Soruşturma Mekanizması tarafından rejimin kimyasal silah kullanımının tespit edilmesinin hemen ertesinde ve çöken ateşkesin yeniden tesisi yolundaki çabaların yoğunlaştığı bir dönemde böyle bir saldırının gerçekleştirilmesi, rejimin uluslararası toplumu hiçe saydığını bir kez daha gözler önüne sermiştir.”.

Uluslararası camiaya, yaklaşan Kurban Bayramı’nı da vesile kılarak, Halep'te ve Suriye'nin genelinde çatışmasızlık ortamının tesisini sağlama çağrısında da bulunulan açıklamada, Türkiye'nin de bu yoldaki gayretlerini sürdüreceği vurgulandı.

Halep'e Klor Gazlı Saldırı!

Rejimin, önceki gün Halep'in Sukkeri ilçesine klor gazı içerikli varil bombasıyla gerçekleştirdiği saldırıda çevrede bulunan ve gazdan etkilenen yaklaşık 100 kişi, bölgedeki sahra hastanesine kaldırılmıştı. (Tıklayın: Esed Rejimi Halep'e Klor Gazıyla Saldırdı!)

Sukkeri Sahra Hastanesi yetkilileri de gazdan etkilenen kişilerde, görme bozukluğu, kusma, baş dönmesi ve nefes darlığı belirtilerinin olduğunu ve hastaneye getirilenlerden ikisinin durumunun ağır olduğunu belirtmişti.

HABERE YORUM KAT