1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Direnişçilerden Rejim Güçlerine Misilleme
Direnişçilerden Rejim Güçlerine Misilleme

Direnişçilerden Rejim Güçlerine Misilleme

Direnişçi gruplar, Esed rejimi ve destekçilerinin sivil yerleşim yerlerine düzenlediği hava ve kara saldırılarına karşılık olarak Rejim’e ait askeri noktalara füze saldırısı gerçekleştirdi.

18 Eylül 2019 Çarşamba 15:14A+A-

Yerel kaynaklar, Muhalif grupların Hama kuzeyindeki Huveyz köyünde bulunan Rejim mevzilerini grad füzeleriyle hedef aldığını aktardı.

Rejim milislerinin füzeler ile hedef alınması sonucu aralarında 1 albayın da bulunduğu 7 milisin öldüğü, 4 milisin ise yaralandığı öğrenildi.

Türkiye, Rusya ve İran, 4-5 Mayıs 2017’deki Astana toplantısında, İdlib ve çevresini “Gerginliği Azaltma Bölgesi” ilan etmişti. Türkiye ve Rusya, Rejim milislerinin, bu kapsamda başlatılan ateşkes sürecini ihlal eden saldırıları karşısında, söz konusu bölge için ek bir mutabakata varmıştı. Rejim, destekçilerinin yardımıyla 17 Eylül 2018’de Soçi’de imzalanan mutabakata rağmen saldırılarına devam ediyor. Astana anlaşmaları çerçevesinde, Rusya ve İran’ın da bölgedeki ateşkesi koruma yükümlülüğü bulunuyor. Ancak anlaşmaya uymayan Rusya ve İran’ın Rejim’e desteği sürüyor.

Fetih Medya

 

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

1 Yorum