1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Direnişçilerden Halep'in Değişik Bölgelerine Şok Baskın
Direnişçilerden Halep'in Değişik Bölgelerine Şok Baskın

Direnişçilerden Halep'in Değişik Bölgelerine Şok Baskın

Dün, sabahın erken saatlerinde 3 farklı noktadan taarruza geçen direnişçiler Halep Kalesi ve çevresi ile birlikte güneyde şehrin en yüksek iki binası olan belediye sarayı ve Emir Oteli’nde kontrolü ele geçirdi.

12 Temmuz 2016 Salı 05:47A+A-

Yılmaz Bilgen / Yeni Şafak

İki yıldır, Beşşar Esed güçleri ve İran destekli şii milisler tarafından çok sayıda operasyon düzenlenen Handarat-Kastillo bölgesinde geçtiğimiz günlerde kontrolü sağlayan rejim, Rusya’nın hava desteği ile Halep'i kuşatma altına aldı.

“100’den Fazla Asker Öldürüldü”

İki gündür dış dünya ile bağlantısı kesilen Halep merkezde, dün, sabahın erken saatlerinde 3 farklı noktadan taarruza geçen direnişçiler Haleb-i Kadime (Halep Kalesi) ve çevresi ile birlikte güneyde şehrin en yüksek iki binası olan belediye sarayı ile Emir Oteli'nde kontrolü ele geçirdi.

Şehir garajı, rejime ait bazı emniyet müdürlüğü birimleri ile merkez bankasının da aralarında bulunduğu birçok noktada kontrolü sağlayan direnişçiler 60 rejim askerini esir aldıklarını, 100'den fazlasını da öldürdüklerini duyurdular.

Taktiksel Hamle

Halep'in kuzeyinde direnişçilerin tek bağlantı yolu olan Mellah, Handarat, Kastillo bölgesinin açık alan olması ve Rusya’ya ait savaş uçaklarının şiddetli bombardımanı, bölgede direnişçilerin tutunmasını zorlaştırırken, şehrin merkezinde hava unsurlarının etkinliğinin düşük olduğu alanda başlatılan operasyon, rejim kanadında büyük paniğe yol açtı. Beklenmedik saldırı sonrası başta Halep Kalesi ve Cemiliye Mahallesi'nden çekilen rejim güçleri ve şii milislerin kaçışı devam ediyor.

Alternatif Arıyorlar

Kastillo yolunun kapanması ile birlikte 300 binden fazla sivilin kent merkezinde mahsur kalması, Suriyeli direnişçileri alternatif çıkış arayışına itti. Bu çerçevede Ramuse ve Hudeyhi yönünde ilerlemek isteyen Suriyeli direniş grupları bu amaçla düzenledikleri taktik saldırılar ile rejim güçlerinin dikkatini dağıtmayı hedefliyor.

Pazar Yerlerine Saldırı!

Direnişçilerin saldırılarıyla sarsılan rejim güçleri kentteki sivilleri vurarak intikam almaya kalkıştı. Rusya uçaklarıyla birlikte Halep'te ve İdlib'de pazar yerlerine vakum bombasıyla saldıran rejim güçleri 28 sivili öldürdü. Saldırılarda çok fazla Suriyeli de yaralandı. Yaralılar bölgedeki sahra hastanelerine kaldırılarak tedavi altına alındı.

HABERE YORUM KAT

2 Yorum