1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Direnişçiler Zebedani'de 29 Esed Askerini Öldürdü
Direnişçiler Zebedani'de 29 Esed Askerini Öldürdü

Direnişçiler Zebedani'de 29 Esed Askerini Öldürdü

Suriye'de direniş örgütleri, Lübnan sınırındaki Zebedani ilçesinde 18'i Hizbullah milisi, 11'i rejim askeri 29 kişiyi etkisiz hale getirdiği bildirildi.

11 Eylül 2015 Cuma 03:29A+A-

Suriye'de direniş örgütleri, başkent Şam'ın kuzeybatısında yer alan Lübnan sınırındaki Zebedani ilçesinde 18'i Hizbullah milisi, 11'i rejim askeri 29 kişiyi etkisiz hale getirdiği bildirildi.

Zebadani Yerel Koordinasyon Komitesi yetkililerinin verdiği bilgiye göre, direnişçilerle Hizbullah destekli rejim güçleri arasında şiddetli çatışmaların çıktığı Cebel Şarki bölgesinde, 18'i Hizbullah milisi, 11'i rejim askeri etkisiz hale getirildi.

Öte yandan Esed güçlerinin bölgedeki muhaliflere top ve füzelerle saldırılar düzenlediği ifade edildi. 

Dirnişçilerin, Lübnan üzerinden elde ettikleri askeri mühimmatı Zebedani'den Şam ve ülkenin iç kesimlerine ulaştırdığı, rejim güçleri ile Hizbullah milislerinin de buna engel olmak için Zebedani'ye saldırdığı kaydedildi.

Bu arada, rejim güçlerinin Zebedani'ye saldırmasına karşılık olarak direnişçilerinde İdlib kırsalında bulunan ve çoğunluğu Şii olan rejimin kontrolündeki Fua ve Kafraya köylerine ağır silahlarla saldırılar düzenliyor.

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT