1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Direnişçiler Yeni Savunma Hattı Oluşturuyor
Direnişçiler Yeni Savunma Hattı Oluşturuyor

Direnişçiler Yeni Savunma Hattı Oluşturuyor

Suriye’nin Lazkiye kırsalındaki Bayırbucak Türkmen bölgesinde direnişçiler, Rusya’nın destek verdiği Esed rejiminin ilerleyişini durdurmak için yeni savunma hattı oluşturuyor.

30 Ocak 2016 Cumartesi 17:32A+A-

Türkmenlerin yaşadığı, başta direnişçilerin elinde bulunan Kalaba, Sallur, Kelez, Karamanlı, Çümeren köylerine, rejim tarafından ele geçirilen Kızıldağ ve Gebelli (Rabia) köyündeki hâkim noktalardan tank ve top atışları yapılıyor. Ağcabayır köyüne ise Rusya’ya ait savaş uçakları tarafından yoğunlukla hava saldırısı düzenleniyor.

Öte yandan, Türkmenlerin yoğun olarak yaşadığı bölgedeki köyleri birbirlerine bağlayan yollarda görülen araçlara tank, havan ve uzun namlulu silahlarla ateş edildiği de gelen bilgiler arasında.

Türkmen direnişçilerin kontrolü altındaki köylerden günün her saati patlama sesleri yükseliyor. Genel durum ve atılan bombaların çıkardığı sesler nedeniyle Türkiye sınırına yakın Yamadı köyüne sığınan binlerce sivil, korku ve endişe içerisinde gelişmeleri takip ediyor.

Esed Rejimi Askeri Yığınak Yapıyor!

Muhalif kaynaklardan alınan bilgilere göre, rejim güçleri Bayırbucak'ta ele geçirdiği çeşitli noktalara askerî yığınak yapıyor ve Türkmendağı'nda ilerlemeye devam ediyor. Bu durum kısa süre içinde Rusya ve İran destekli Esed birliklerinin geniş çaplı kara harekâtına hazırlandığı yorumlarına neden oluyor.

Son günlerde yaşanan yoğun çatışmalarda, birçok köyü ele geçiren rejim güçlerinin ilerleyişlerini durdurmak amacıyla direnişçiler de daha geri noktalara yeni mevziler kazarak, etkili savunma için hat oluşturuyor.

Ayrıca bölgede hizmet veren son sahra hastanesinde de bekleyiş sürüyor. Doktor ve sağlık çalışanlarından oluşan gönüllüler, acil müdahale ve aynı anda daha çok ameliyat yapabilmek için iyileştirme çalışmalarına devam ediyor.

AA

HABERE YORUM KAT