1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Direnişçiler Halep'te 2 TIR Silah Ele Geçirdi
Direnişçiler Halepte 2 TIR Silah Ele Geçirdi

Direnişçiler Halep'te 2 TIR Silah Ele Geçirdi

Halep'teki bir sigara fabrikasına operasyon düzenleyen Özgür Suriye Ordusu, 2 tır dolusu otomatik tüfek ele geçirdi.

11 Ağustos 2012 Cumartesi 13:09A+A-

Bir istihbaratı değerlendiren Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) askerleri, Halep'in kuzeyinde yer alan Ayn Tel bölgesindeki bir paketleme fabrikasına operasyon düzenledi. Esed'e bağlı güçlerin kontrolündeki fabrikada çıkan çatışmada 3 asker öldürüldü. ÖSO güçleri arasında rütbelilerin de bulunduğu 7 askeri esir aldı. Çatışmanın ardından fabrikada arama yapan ÖSO askerleri, depolarda gizlenmiş çok sayıda otomatik tüfek buldu. 

ÖSO milisleri el koydukları silahları 2 tıra yükleyerek götürdü.

Baas Ordusu Fabrikayı Bombaladı

Özgür Suriye Ordusu'nun sigara fabrikasını ele geçirmesinin ardından Suriye ordusu fabrika binasını ve çevredeki sivil yerleşim birimlerini havadan bombaladı. Halep yakınlarındaki askeri üsten havalanan jetler, silahların ele geçirildiği sigara fabrikası ve çevresini ağır bombardımana tuttu.

ÖSO Halep Komutanlığı'ndan yapılan açıklamada ise Ayn Tel bölgesindeki sigara fabrikasına yapılan operasyonda ele geçirilen yaklaşık 2 bin adet silahın Alman ve Çek Cumhuriyeti yapımı keskin nişancı tüfeği olduğu, silahların büyük bölümünün hiç kullanılmamış olduğunun belirlendiği ifade edildi. Silahların Halep'in dışında güvenli bir bölgeye gönderildiği de öğrenildi.

***

yara-saleh.jpg

YALANCI MUHABİR REHİN ALINDI

Öte yandan Özgür Suriye Ordusu, Halep'te muhaliflerin varlığını reddeden “Halep'te muhalif yok! Her yer Suriye ordusunun kontrolünde!” şeklinde haberler yapan Suriye televizyonu muhabiri Yara Saleh'i ve ekibini tutukladı. Özgür Suriye Ordusu, Suriye televizyonunun yalan haberlerinden birini daha ortaya çıkarmış oldu.

HALEP'TEN DİRENİŞ GÖRÜNTÜLERİ... FOTO GALERİ İÇİN TIKLAYINIZ...

 

HABERE YORUM KAT