1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Direnişçiler Güney Cephesinde İlerliyor (VİDEO)
Direnişçiler Güney Cephesinde İlerliyor (VİDEO)

Direnişçiler Güney Cephesinde İlerliyor (VİDEO)

Özgür Suriye Ordusu ve diğer direniş gruplarının Ürdün sınırına yakın bölgelerde istikrarlı bir biçimde ilerleyişleri sürüyor.

24 Temmuz 2013 Çarşamba 19:42A+A-

HAKSÖZ-HABER

Özgür Ordu komutanları el-Hayat gazetesine yaptıkları açıklamada Ramazan’ın başından beri Ürdün sınırına yakın bölgelerde istikrarlı bir biçimde ilerlediklerini açıkladılar. Her ne kadar hala istenilen düzeyde olmasa da

Ürdün’den kaçakçılar yoluyla elde edilen silahların artmasına bağlı olarak bu durumun daha da gelişeceğini belirttiler. Öte yandan Ürdün hükümeti ise sınırdan kaçak yollarla silah geçişi iddialarını reddediyor.

Al-Monitor'da yer alan habere göre Özgür Ordu’nun güney cephesini oluşturan Yermuk Tugayı’nın komutanı Beşar ez-Zuabi Suriye’nin güney bölgesinde hızla ilerlediklerini ve şu anda bölgenin % 60’ının kontrolünü ele geçirdiklerini söylüyor ve ekliyor:

Rejim askerlerinin yoğun olduğu Neva şehrine doğru ilerliyoruz. Ramazan’ın başında başlattığımız saldırılarla önemli kazanımlar elde ettik.  Casim, İnkhil, Nassib, et-Tayba, en-Name, Sahim ile birlikte el-Karak ve Dera’nın kontrolü bizde. Daha önce çok yoğun çatışmaların yaşandığı Dera uluslararası kara yolunun kontrolü 20 Temmuz’dan beri tekrar bizim elimize geçti.

Zuabi ayrıca Şii nüfusun yoğun olduğu Busra’ş-Şam kasabasında da Ramazan başından beri Hizbullah milisleriyle muhalif güçler arasında çatışmaların sürdüğünü belirti.

Ramazan ayıyla birlikte savaşçıların yükselen kararlılıklarının rejim güçlerini şaşkına çevirdiğini söyleyen Zuabi önümüzdeki günlerde rejim askerlerinin konuşlandığı Sanmin ve el-Hara bölgelerinde de çatışmaları yoğunlaştıracaklarını ve Ramazan ayının bitmesinden evvel bu bölgeyi tümüyle özgürleştirecekleri ümidinde olduklarını da ekledi.

Dera’daki Özgür Ordu komutanı Yasir Abbud da el-Hayat’a telefonla verdiği demeçte bölgenin geniş bir bölümünü rejim güçlerinden kurtardıklarını ve pek çok yerde Baas ordusunun günlük ihtiyaçlarını dahi tedarik edemez konuma düştüğünü bildirdi.

Suriye Ürdün geçişinin kontrolünün sağlanması konusuyla ilgili olarak ise Abbud “Şu anda kapıyı kontrol edebilecek yeterli donanımımız mevcut değil şeklinde” cevap verdi. 

HABERE YORUM KAT