1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Direnişçiler Dera’da 12 kontrol noktasını ele geçirdi
Direnişçiler Dera’da 12 kontrol noktasını ele geçirdi

Direnişçiler Dera’da 12 kontrol noktasını ele geçirdi

​​​​​​​Rusya, İran ve Esed rejiminin Dera’ya yoğun bir saldırı başlatması üzerine direnişe geçen muhalifler kırsal kesimde rejime ait 12 kontrol noktası muhaliflerin eline geçti.

30 Temmuz 2021 Cuma 00:17A+A-

Esed rejim, ve oraklarının tank ve top atışlarıyla saldırması üzerine ise çatışmalar Dera'nın batı ve doğu kırsalına sıçradı.

Kırsaldaki çatışmalar Sayda, Um el-Mayadin, Nasip, Yadude, Mizyrib, Um Meyzen, Neva, Tsil, Bekkar, Tafas, Nuayme, Casem, İnhıl, gibi bölgelerde yoğunlaşırken, kırsal kesimde rejime ait 12 kontrol noktası muhaliflerin eline geçti.

Bunun üzerine rejim güçleri söz konusu yerleşimleri havan ve topçu saldırılarıyla hedef aldı.

Yerel güvenilir kaynaklardan edinilen bilgiye göre, Esed rejiminin il merkezi ve kırsal kesimdeki yerleşimlere gerçekleştirdiği bombardımanda ilk belirlemelere göre, Yadude'de bir anne ve 3 çocuğu dahil 6, Casem'de 2, İnhıl'da 1 çocuk, Dera il merkezi ve Tafas bölgesinde ise 6 sivil olmak üzere 15 sivil yaşamını yitirdi.

Muhalif gruplar, batı kırsaldaki Yadude ve Mizyrib arasında yer alan rejimin askeri kışlasında yaşanan çatışmanın ardından bazı rejim unsurlarını esir aldı.

Bunun üzerine rejim güçlerinin Yadude beldesine roket saldırısı düzenlerken, bölgeye de askeri takviye gönderdiği öğrenildi.

Mücahidler, Der'a'da bugün esir aldıkları askerlere "Ruhuna lanet olsun ey Hafız Esed" sloganları attırdılar.

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT

1 Yorum