1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Direnişçiler Bomba Yüklü 2 Araç Yakaladı
Direnişçiler Bomba Yüklü 2 Araç Yakaladı

Direnişçiler Bomba Yüklü 2 Araç Yakaladı

Sınırın 8 noktasında görevli 200 ÖSO mensupları özel kameralarla yaptıkları denetimlerde 2 bomba yüklü araç tespit etti.

21 Eylül 2013 Cumartesi 08:01A+A-

CİHAT ARPACIK / YENİ ŞAFAK

Yeni Şafak, geçtiğimiz Salı günü 11 kişinin hayatını kaybetmesine neden olan bombalı aracın patladığı Bab-ul Hava Sınır Kapısı'ndan Türkiye tarafına giderek Cilvegözü sınırından geçen araçların denetimini yapan ÖSO savaşçılarını görüntüledi. Suriye tarafındaki Bab-ul Hava'dan geçerek Cilvegözü'ne oradan da Türkiye'ye giden araçların bomba yüklü olması ihtimaline karşı önlemlerini sıklaştıran ÖSO kontrollerini sıklaştırdı. Yüzlerce savaşçı sınır kapısına yönlendirildi. Sadece kapıdan geçecek araçların kontrolünü yapmak için 8 nokta oluşturuldu.

HACİZ BÖLGESİNDE KUŞ UÇMUYOR

Suriyeliler bu noktalara 'Haciz bölgesi' diyor. ÖSO'ya bağlı Ahrar-ı Şam tugaylarına mensup milisler tarafından yapılan araç kontrolleri sırasında Türkiye tarafına geçmek isteyen 2 bomba yüklü araç tespit edildi. Geçtiğimiz günlerde sınırın Suriye tarafında infilak eden bombalı aracın da kontrol noktalarından önce patlatılması dikkat çeken başka bir unsur. Muhalif kaynaklar sınırdaki yol kontrollerinin Şubat ayında Cilvegözü'nde yapılan ve 18 kişinin öldüğü bombalı saldırıdan sonra sıklaştığını belirtiyor. Yaklaşık 200 savaşçı kapının güvenliğini sağlarken hem tampon bölgede yer alan mülteci kampına hem de Türkiye sınırına yönelik olası bir tehdit de bertaraf ediliyor.

DAHA İYİSİNİ YAPABİLİRİZ

Konuyla ilgili Yeni Şafak'a konuşan ÖSO komutanlarından Ebul Bera, mülteci kampı ve Türkiye sınırının güvenliği için etkin bir çalışma yürüttüklerini söyledi. 'Türkiye'ye bir zarar gelmesini istemiyoruz' diye Ebu'l Bera, 'Yüzlerce arkadaşımız burada sınır güvenliğini sağlamak için çaba gösteriyor. Ancak normal olarak elimizdeki imkanlar sınırlı. Kamera ve teknik teçhizatımızın yeterli olduğunu söyleyemeyiz. Türkiye böyle cihazları verirse sınıra tam anlamıyla hakim olur tehditleri önleriz' dedi. Hatay'ın Cilvegözü sınır kapısının Suriye tarafındaki Babul Heva kapısında geçtiğimiz hafta meydana gelen patlama da 11 kişi ölmüş, 5'i ağır 15 kişi de yaralanmıştı.

Özel kamerayla arama

Suriye'den Türkiye'ye giden sivillerin üst ve çanta aramalarının yanı sıra araçlarının da bagajları ve silah bulunma ihtimaline karşı torpido gözleri aranıyor. Bomba aramasında ise teknolojiden etkin bir şekilde faydalanılıyor. Araçların altı termal kameralarla kontrol ediliyor. Bu işlemi ise bomba konusunda eğitimli ÖSO milisleri yapıyor.

 

HABERE YORUM KAT