1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Direnişçiler Ateşkes Anlaşması İçin Ne Diyor?
Direnişçiler Ateşkes Anlaşması İçin Ne Diyor?

Direnişçiler Ateşkes Anlaşması İçin Ne Diyor?

Beşşar Esed rejiminin geçmişteki ateşkeslerde takındığı tavrı bilen direnişçiler, ABD ve Rusya arasında imzalanan, rejimin de onayladığı bildirilen ateşkes anlaşmasına güvenemiyor.

11 Eylül 2016 Pazar 00:26A+A-

ABD ve Rusya, Suriye'de ateşkes konusunda anlaştı. Beşşar Esed rejiminin de ateşkes anlaşmasını onayladığı bildirildi. Pazartesiden sonra ülkedeki çatışmaların durdurulması amaçlanıyor. Ayrıca insanî yardımların da çatışmalardan zarar gören bölgelere gönderilmesi hedefleniyor.

Peki, direnişçiler ateşkesin başarılı olacağına inanıyor mu? Halep'teki direnişçiler pek umutlu değil.

“En Son Ateşkeste Kastillo Yolu’nu Ele Geçirmişti”

Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) üyesi Yasir Ebu en-Nur, ateşkes kararının olumlu bir adım olduğunu vurgularken, “İyi bir adım. Ama ateşkesin bozulmayacağını garanti etmeleri gerekiyor.” diyor.

Başka bir ÖSO mensubu ise Beşşar Esed rejiminin geçmişteki ateşkesleri ihlâl ettiğini anlatırken, “Elbette her ateşkeste olduğu gibi rejim buna da uymayacak. Bu ateşkesin de bize faydası olmayacak. Önceki ateşkeste rejim Kastillo Yolu'nu ele geçirmişti. Bu yüzden bizler ateşkese güvenemiyoruz. Arkasında siyasî bir girişim olmadığı sürece insanlar zarar görmeye devam edecek.” ifadelerini kullanıyor.

Yine ÖSO’dan Ebu Halis de rejimin ateşkes ihlâllerine dikkat çekip, “Rejim önceki ateşkeslere bağlı kalmadı. İşte, bu yüzden biz ateşkeslere tam olarak güvenemiyoruz. Anlaşmaların tüm şartlarını ihlâl etti. Ateşkes var, diyorlar, bir yandan da uçaklarla kendi insanlarını bombalıyorlar. Bu nasıl ateşkes?” diye soruyor.

Kaynak: Reuters, Al Jazeera

HABERE YORUM KAT