1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Direnişçiler 3 Koldan Taarruza Geçti
Direnişçiler 3 Koldan Taarruza Geçti

Direnişçiler 3 Koldan Taarruza Geçti

Suriye’de bir araya gelen 12 direnişçi grup, Hama, Sahl el-Gab, Lazkiye, Kürtdağı bölgesinde saldırı başlattı. Rejimin büyük Halep operasyonuna cevap niteliği taşıyan saldırıda, birçok askerî araç imha edildi, çok sayıda silah ve cephane ele geçirildi.

19 Nisan 2016 Salı 06:43A+A-

Yılmaz Bilgen / Yeni Şafak

Başladığı günden bu yana rejim birlikleri tarafından sık sık ihlal edilen “ateşkes”, geçtiğimiz günlerde Rusya'nın Suriye genelinde 30'dan fazla noktayı bombalaması ile resmen bozuldu.

Suriyeli direnişçi gruplar ise, Esed ve İrancı milislerin karadan, Rusya'nın ise havadan defalarca “ateşkes”i ihlal etmesine 3 cephede başlattığı operasyonla karşılık verdi.

Büyük Halep Operasyonuna Cevap

Dün sabah saatlerinde birleşen 12 direnişçi grup, Hama, Sahl el-Gab, Lazkiye, Kürtdağı ve Türkmendağı bölgelerine taarruza başladı. Taarruzda 50'den fazla rejim askeri öldürülürken, Kensibbe, Mahşabet, Hırbet Nakisun, Türkmenadağı, Ağcabayır, Kulçuk cephelerinde ilerleme kaydedildi.

Suriyeli direnişçiler 3 koldan başlattıkları bu büyük operasyonun Esed'in Halep'e yönelik büyük operasyon hazırlığına cevap niteliği taşıdığını belirtti. Direnişçilerin taarruzu sonucu Esed rejimine ait biçok askerî araç imha edilirken, çok sayıda silah ve cephane de ele geçirildi.

Rusya Câmîyi Vurdu!

Öte yandan Rusya uçakları Suriye’ye havadan bomba yağdırmaya devam ediyor!

Dün, “ateşkes” ihlalinin en sık yaşandığı Halep'in güneyinde, Esed rejimine karşılık veren direnişçiler tarafından ele geçirilen stratejik öneme sahip Tel Eis kasabası ve çevresinde çatışmalar devam etti. Havadan bomba yağdıran Rusya uçakları bir câmîyi vurarak yerlebir etti! Saldırıda 3 sivil de yaralandı.

rusya_camiyi_vurdu.jpg

HABERE YORUM KAT