1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Direniş Güçleri Lazkiye’ye Yaklaştı
Direniş Güçleri Lazkiye’ye Yaklaştı

Direniş Güçleri Lazkiye’ye Yaklaştı

Suriye’de Kesep kasabasını alarak sınırı kontrol eden ve Akdeniz sahiline inerek Suriye savaşında yeni bir süreç başlatan direnişçilerin Lazkiye’ye ilerleyişi sürüyor.

30 Mart 2014 Pazar 16:42A+A-

Lazkiye’ye bağlı Kassal Maaf kasabasının bir bölümünü ele geçiren direniş güçleri ile rejim güçleri arasında şiddetli çatışmalar yaşanıyor.

Al Jazeera muhabirine göre çatışmalar Şeyh Hasan köyü civarında sürüyor. Beşşar Esed’in babası Hafız Esed’în doğum yeri olan Kirdeha köyü de direnişçiler tarafından Grat füzeleri ile vuruluyor.

Rejim güçlerine bağlı savaş uçakları da direnişçilerin ele geçirdiği Keseb ile Beyt Avn kasabalarını bombaladı.

Aynı bölgede bulunan Cebel Derusiyye dağlık bölgesinde ise çatışmalar devam ediyor. Bölgede bulunan bazı askeri noktalar direnişçiler tarafından kuşatıldı.

Esed yönetiminin Lazkiye savunma hattını güçlendirmek için İdlib kentinden sevk ettiği güçler de bölgeye ulaştı. Çok sayıda tank ve ağır silahla gelen birlikler Lazkiye kentine 15 km mesafedeki savunma hattına yerleşti.

Kente giden yollardaki askeri noktalara takviyeler yapıldı. Kentin yüksek kesimlerine topçu bataryaları yerleştirildi.

Direnişçiler rejime ait savaş uçaklarının Humus kentini bombaladığını duyurdu. Eski kent bölgesine düşen bombalar nedeniyle birçok yerleşim yeri yıkıldı. Bölgedeki kaynaklara göre onlarca sivil hayatını kaybetti.

Suriye İnsan Hakları İzleme Örgütü, Dera bölgesinde direnişçilerin elinde bulunan Tafıs kasabasına varil bombaları atıldığını açıkladı. Saldırıda 12 sivilin hayatını kaybettiği, onlarca kişinin yaralandığı duyuruldu.

Halep’te direnişçiler ile rejim arasında bulunan ve Sıfır Noktası olarak adlandırılan bölgede çatışmalar devam ediyor. Rejim güçlerine destek veren Hizbullah’a bağlı milisler, direnişçilerin kurduğu savunma hattını geçmeye çalıştı. Direnişçilerin durumu fark etmesi üzerine çatışma çıktı. Şam Haber Ajansı’na göre çatışmalarda çok sayıda Hizbullah milisi öldürüldü. Direnişçilerin karşı saldırıya geçmesi üzerine rejime destek veren grup geri çekilmek zorunda kaldı.

Kaynak: Al Jazeera

HABERE YORUM KAT