1. HABERLER

  2. HABER

  3. 15 TEMMUZ DARBE GİRİŞİMİ

  4. “Direnen Kalabalık Var, Doğrudan Ateş Edilsin”
“Direnen Kalabalık Var, Doğrudan Ateş Edilsin”

“Direnen Kalabalık Var, Doğrudan Ateş Edilsin”

Darbe kalkışması sırasında bir grubu rehin alan darbecilerin konuşmalarının yer aldığı bir ses kaydında “Affetmek yok. Hiçbirisine af yok. Affetmesin, bir tane daha çakın.” ve benzeri ifadeler yer alıyor.

22 Temmuz 2016 Cuma 21:50A+A-

Darbeciler, 15 Temmuz gecesi Çengelköy’de bir grubu rehin aldı. O sırada darbecilerle rehin alınan grup içerisinden bazı kimseler arasında geçen konuşmalar kaydedildi.

Yayımlanan ses kaydında rehin alınan grup içerisinden bazı kimseler darbecilere tepki gösterirken darbecilerin tepkilere “İte kopuğa emanet ettiniz (ülkeyi), ondan sonra bu hâle geldik.” gibi seviyesiz sözlerle mukabele ettiği duyuluyor.

“Şu an Türkiye Cumhuriyeti Silahlı Kuvvetleri, Türkiye Cumhuriyeti yönetimine el koymuştur.” gibi ifadelerin de yer aldığı ses kaydında darbecilerin rehin aldıkları insanlara “Sus!” ve benzeri tahkir edici ifadelerle çemkirdiği görülüyor.

Kayıtta “Askerin sözünü dinlediğiniz sürece selâmettesiniz. Selâmet isteyenler askerin sözünü dinlesinler.” gibi tehdikâr konuşmalar da yer alırken, “Şu an askerin sözü devlettir. Onun dışındakilerin sözü çapulcuların sözüdür. Onlarla beraber olmak isteyenler gerekli sıkıyönetim yasalarıyla cezalandırılacaktır.” tarzında iddialar da ortaya atılıyor.

Ses kaydının devamında bir asker “Helikopterler nerede, helikopterler?” diye soruyor ve “Beylerbeyi yolu üzerine helikopterleri yönlendirin, direnen kalabalık var, doğrudan ateş edilsin.” gibi gayr-i insanî emirlerini yağdırıyor.

Ses kaydı:

Çengelköy'de yaşananların video kaydı:

HABERE YORUM KAT