1. HABERLER

  2. HABER

  3. Dinleme Kararı Nasıl Alınacak?
Dinleme Kararı Nasıl Alınacak?

Dinleme Kararı Nasıl Alınacak?

Adalet Bakanı Bozdağ, medya temsilcileriyle sabah kahvaltısında bir araya geldi.

06 Şubat 2014 Perşembe 14:41A+A-

Medyanın Ankara temsilcileriyle bir araya gelen Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, yargıdaki yapılan düzenlemelerle ilgili bilgi verdi.

Özel Yetkili Mahkemelerin de içinde yer aldığı 22 maddelik bir kanun teklifinin söz konusu olduğunu söyleyen Bozdağ, ilk olarak özel yetkili mahkemelerin kaldırılacağını ve bu mahkemelerin ellerindeki dosyaları bulundukları ildeki ağır ceza mahkemelerine devredeceğini söyledi.

Böylece özel yetkili mahkemelerin elindeki 5 bin 600 dosya ve 23 bin soruşturma ağır ceza mahkemelerine devredilmiş olacak.

Bozdağ, yargıda yapılacak diğer değişikliklerle ilgili de bilgi verdi.

Örgütlü suçlardaki 10 yıllık tutukluluk süresinin yarı oranında indirilerek 5 seneye çekileceğini söyleyen Bozdağ, tutukluluk konusunda getirilen bir diğer değişikliğin ise bazı suçları meslek haline getirenler hakkında olduğunu söyledi. Cezası iki yıldan az olduğu için tutukluluk kararı verilemeyen hırsızlık gibi suçlar hakkında inisiyatifin hakime bırakılacağı bilgisini veren Bozdağ, "Buna göre, hırsızlık suçunda hakim tutukluluk kararı verebilecek" dedi.

Yasaya aykırı şekilde dinleme ve kayıt yapanlarla ilgili de bir düzenleme yapacaklarını ifade eden Bozdağ, "Kişisel verileri usulsüz bir şekilde kullanan kişiler için ceza artırımına gidilecek. Ayrıca dinleme kararları ağır ceza mahkemelerinde oy birliğiyle, yani 3 hakimin de onayı ile mümkün olacak" diye konuştu.

Mahkeme kararıyla mallara el konulmasının da düzenleme kapsamında yer alacağını belirten Bozdağ, "Buna göre mahkeme BDDK ve MASAK gibi ilgili kurumlardan rapor almadıkça zanlının mallarına el koyamayacak" ifadelerini kullandı.

Bekir Bozdağ, kendisi hakkındaki fezlekelere de değindi.

Hakkında iki fezleke bulunduğunu belirten Bozdağ, usulsüz olduğu gerekçesiyle fezlekelerin savcılığa iade edildiğini belirtti.
 

HABERE YORUM KAT