1. HABERLER

  2. HABER

  3. HUKUK

  4. Dink Duruşması Arasında Hâkime Gözaltı
Dink Duruşması Arasında Hâkime Gözaltı

Dink Duruşması Arasında Hâkime Gözaltı

Hrant Dink cinayeti davasında tutuklu sanık Ramazan Akyürek ifade verirken duruşmaya verilen arada mahkemenin üyesi Bünyamin Karakaş gözaltına alındı. Hakim Karataş, Gülen örgütüne üye olmakla suçlanıyor.

02 Aralık 2016 Cuma 15:43A+A-

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in 19 Ocak 2007'de öldürülmesine ilişkin davada, tutuklu sanık Ramazan Akyürek ifade verdiği sırada duruşmaya verilen arada, bu mahkemenin üye hâkimlerinden olan ancak duruşmaya katılmayan Bünyamin Karakaş'ın, Gülen örgütüne yönelik soruşturma kapsamında odasında gözaltına alındı.

İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada, tutuklu sanık Ramazan Akyürek savunmasını yaptığı sırada, mahkeme heyeti duruşmaya kısa bir ara verdi. Verilen aranın ardından salona gelen mübaşir, duruşmanın 2 saat sonra devam edeceğini duyurdu.

Bu sırada, mahkemenin üye hâkimlerinden olan ancak duruşmaya katılmayan Bünyamin Karakaş odasında gözaltına alındı ve Karakaş'ın odasında arama yapıldı.

Gülen örgütüne yönelik soruşturma kapsamında, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hakkında ''silahlı terör örgütüne üye olmak'' suçundan gözaltı kararı verilen 192 hâkim ve savcıdan 55'i İstanbul'daki adliyelerde görev yapıyor.

AA'ya göre üye hâkim Bünyamin Karakaş da bu kapsamda gözaltına alındı.

 

HABERE YORUM KAT