1. HABERLER

  2. HABER

  3. Dink Davasında Karar: Ceza Tetikçilere...
Dink Davasında Karar: Ceza Tetikçilere...

Dink Davasında Karar: Ceza Tetikçilere...

Hrant Dink'in öldürülmesi ile ilgili dava sonuçlandı. Kararda sadece "tetikçiler" cezalandırıldı. Tuncel de tahliye edildi.

17 Ocak 2012 Salı 16:56A+A-

Hrant Dink davası 5 yıl sonra 25. duruşmada sonuçlandı. Dava sonucunda Yasin Hayal, Dink’i öldürmekten müebbet hapisle cezalandırıldı. Erhan Tuncel ise Dink'in öldürülmesi suçundan ceza almadı.

Olayda örgüt olmadığı ifade edilerek yalnızca tetikçiler cezalandırılmış oldu.

Arka plan ise araştırılmadan, sorgulanmadan, cezalandırılmadan olay kapatılmış oldu. AİHM'in yargılayın dediği, savcılığın soruşturma talebinde bulunduğu "dokunulmazlar" ya terfi aldı ya korundu. Yasin Hayal ise müebbet aldı. Hrant Dink'i Ogün Samast ile birlikte iki kişi öldürmüş oldu!

Savcıya karşı küfürler savuran ve uyarı üzerine “ Benden şikayetçi olabilir” diyen daha sonrasında ise “Bu salonlarda birçok Anadolu çocuğunun kalemi kırılmıştır. Buradan mahkemenize meydan okuyorum. Bakalım hangi delikanlı benim kalemimi kıracak? Kalemimi kıracak delikanlı arıyorum.” ifadelerini kullanan Yasin Hayal “Hrant Dink’i tasarlayarak öldürmeye azmettirmek” suçu ile ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası aldı. Ayrıca Hayal'e Orhan Pamuk'a tehditten 3 ay, ruhsatsız silah bulundurmaktan 1 yıl hapis cezası verildi.

"Ben nerede, ne zaman, kime 'git Hrant Dink’i öldür' demişim. Benim sadece Hrant Dink vurulacak demem yeterli. Kimse bana git engel ol diyemez. Ben olayı 17-18 kez ihbar ettim, diğer sanıklar benim sayemde yakalandı." diyen istihbarat mensubu sanık Erhan Tuncel ise “Hrant Dink’i tasarlayarak öldürmek” suçundan beraat ederken "patlayıcı madde bulundurmak, atmak, mala zarar vermek, 6 kişinin yaralanmasına neden olmak" 10 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Diğer Sanıklar Serbest Bırakıldı

Dava dahilinde yargılanan diğer sanıkların "silahlı örgüte üye olmak" suçu kabul edilmedi ve hepsinin beraatine karar verildi.

Protesto Edilecek

Kararın açıklanmasının ardından "Bu dava böyle bitmez!" diyen Hrant Dink'in Arkadaşları adlı grubun, Dink'in öldürüldüğü yere kadar bir protesto yürüyüşü yapacağı öğrenildi.

Savcı Cezaları Az Buldu

Bu arada savcının verilen cezaları az bulduğu ve mahkemenin kararına itiraz edeceği öğrenildi.

Haksöz-Haber

HABERE YORUM KAT

3 Yorum