1. HABERLER

  2. HABER

  3. Dink Davasında Güngör İfade Verdi
Dink Davasında Güngör İfade Verdi

Dink Davasında Güngör İfade Verdi

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink’in öldürülmesine ilişkin kamu görevlileri hakkındaki soruşturma kapsamında, dönemin İstanbul Vali Yardımcısı Ergun Güngör 'şüpheli' sıfatıyla ifade verdi.

09 Aralık 2014 Salı 13:30A+A-

Hrant Dink cinayetine ilişkin kamu görevlilerinin ihmali olup olmadığına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında ifade alma işlemleri devam ediyor. Soruşturmayı yürüten İstanbul Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu'nda görevli Savcı Yusuf Hakkı Doğan, her gün soruşturmada adı geçen isimlerin ifadelerini alıyor.

Savcı Doğan dün de cinayet döneminde İstanbul Vali Yardımcısı olan Ergun Güngör’ün ifadesini aldı. Yaklaşık 2,5 saat süren ifadenin ardından Güngör adliyeden ayrıldı.

Dink 24 Şubat 2004'te İstanbul Valiliği'ne çağrılmıştı. Görüşmeye Vali Yardımcısı Güngör ile Ergenekon davasından beraat eden eski MİT görevlisi Özel Yılmaz katıldı. Daha sonra basına yansıyan görüşmeyi, Dink "haddini bildirme operasyonunun bir parçası" olarak nitelemiş ve "Artık hedefteyim" diye yazmıştı.

Öte yandan Savcı Doğan sabah saatlerinde de polis memuru Özcan Özkan’ın ifadesini de aldı. Özkan, polis memuru Bahadır Tekin ile birlikte 17 Şubat 2006'da Trabzon Emniyeti'nden gönderilen Yasin Hayal'in Dink'e yönelik ciddi eylem yapacağı kaydı sonrasında, ihbarda geçen Ümraniye'deki adrese gitmeyip, cinayetten sonra, gitmiş gibi sahte tutanak tutmuştu.

Al Jazeera

HABERE YORUM KAT