1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. Dink Cinayetiyle İlgili 8 Kişiye Tutuklama Talebi
Dink Cinayetiyle İlgili 8 Kişiye Tutuklama Talebi

Dink Cinayetiyle İlgili 8 Kişiye Tutuklama Talebi

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in öldürülmesine ilişkin soruşturma kapsamında, o dönem jandarmada görevli 8 şüpheli, tutuklanmaları talebiyle mahkemeye sevk edildi.

10 Ağustos 2016 Çarşamba 17:47A+A-

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu savcılarından Gökalp Kökçü tarafından yürütülen Dink cinayeti soruşturması kapsamında gözaltına alınan, aralarında dönemin jandarma istihbarat görevlilerinin de bulunduğu 8 kişi, Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayına getirildi.

Soruşturmayı yürüten savcılık, 8 şüpheliyi "terör örgütüne üye olma" ve "kasten öldürmeye iştirak" suçlarından tutuklanmaları talebiyle Nöbetçi İstanbul Sulh Ceza Hakimliğine sevk etti.

Hrant Dink'in 19 Ocak 2007'de Şişli'de uğradığı silahlı saldırı sonucu öldürülmesine ilişkin İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturmalar kapsamında daha önce İstanbul İl Jandarma İstihbarat Şubesinde görevli astsubay Abdullah Dinç, eski uzman çavuş Yavuz Bozca ve Trabzon İl Jandarma İstihbarat Şubesinde görevli Ergün Yorulmaz ile jandarma astsubay Emre Cingöz, "Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etme", "FETÖ/ PDY'ye üye olma" ve "kasten adam öldürme suçuna iştirak etme" suçlarından tutuklanmıştı.

Gözaltına alınan diğer 4 şüpheli Mustafa Küçük, Mikdat Özbek, Rahmi Özer ve Musa Yıldırım ise, "yurt dışına çıkış yasağı" ve "evine en yakın güvenlik birimine haftada bir imza verme" zorunluluğundan oluşan adli kontrol tedbirleri uygulanması şartıyla serbest bırakılmıştı.

Aynı soruşturma kapsamında gözaltına alınan, aralarında gazeteci Ercan Gün'ün de bulunduğu 14 şüphelinin ise emniyetteki işlemleri devam ediyor.

AA

HABERE YORUM KAT