1. HABERLER

  2. HABER

  3. Dink Cinayetinde 2 Polise Yakalama Kararı Çıkarıldı
Dink Cinayetinde 2 Polise Yakalama Kararı Çıkarıldı

Dink Cinayetinde 2 Polise Yakalama Kararı Çıkarıldı

Hrant Dink cinayeti soruşturması kapsamında, o dönem Trabzon Emniyet Müdürlüğü'nde komiser olan Özkan Mumcu ile polis memuru Muhittin Zenit hakkında yakalama kararı çıkarıldı.

12 Ocak 2015 Pazartesi 16:15A+A-

Soruşturmada, ''şüpheli'' sıfatıyla 26 Aralık 2014'te ifadeleri alındıktan sonra tutuklanmaları istemiyle mahkemeye sevk edilen Özkan Mumcu ve Muhittin Zenit'in serbest bırakılmalarına soruşturmayı yürüten savcılık itiraz etti.

İtirazı değerlendiren İstanbul 6. Sulh Ceza Hakimliği, savcılığın talebini kabul ederek, cinayette ihmali olduğu ve o dönem Trabzon'dan İstanbul'a ve Ankara'ya farklı raporlar gönderdiği iddiasıyla Özkan Mumcu ve Muhittin Zenit hakkında yakalama kararı çıkarılmasına hükmetti.

Soruşturmayı yürüten savcılıkça, ''şüpheli'' sıfatıyla 26 Aralık'ta ifadeleri alınan Zenit ve Mumcu, "ihmali davranışla ölüme sebebiyet verme" ve "görevi kötüye kullanma" suçlarından tutuklanmaları istemiyle nöbetçi hakimliğe sevk edilmişti. İstanbul 5. Sulh Ceza Hakimliği ise Mumcu ve Zenit'i, "yurtdışına çıkış yasağı"ndan oluşan adli kontrol tedbiri uygulayarak serbest bırakmıştı. 

HABERE YORUM KAT