1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. PAKİSTAN

  4. Dine Hakaret Davasında Önemli Gelişme
Dine Hakaret Davasında Önemli Gelişme

Dine Hakaret Davasında Önemli Gelişme

Pakistan'da Hıristiyan kızın torbasına, yaktığı iddia edilen Kur’an sayfalarını bir imamın koyduğundan şüpheleniliyor.

03 Eylül 2012 Pazartesi 15:05A+A-

Pakistan’da dine hakaret yasası kapsamında tutuklanan zihinsel engelli Hıristiyan kızın torbasına, yaktığı iddia edilen Kur’an sayfalarını bir imamın koyduğundan şüpheleniliyor.

Hıristiyan kıza tuzak kurmuşlar

Pakistan’da Kur’an yaktığı suçlamasıyla idam cezası öngören dine hakaret yasası kapsamında tutuklanan Hıristiyan azınlığa mensup zihinsel engelli 14 yaşındaki Rimşa Masih’in davasında önemli bir gelişme yaşandı.

Dünyayı ayağa kaldıran olayda Rimşa’yı Kur’an yaktığını gösteren ‘kanıtlar’ ile birlikte polise ihbar eden bir imam, kıza tuzak kurduğu şüphesi ile gözaltına alındı.

Polis dedektifi Munir Hüseyin Cafri, İmam Hafız Muhammed Halid Kişti’nin yardımcısının itirafta bulunduğunu söyledi. Yardımcısı Maulvi Zubeyir ile olayın geçtiği köyden iki görgü tanığının anlattıklarına göre, Masih’in Kur’an yaktığını iddia eden biri, küçük kızın içinde yanmış sayfalar olan torbasını İmam Kişti’ye götürdü. Ancak torbanın içinde Kur’an sayfaları yoktu. İddiayı güçlendirmek isteyen Kişti, Kuran’dan yırttığı sayfaları torbanın içine koydu ve yetkililere haber verdi.

18 Ağustos’ta gözaltına alınmasının ardından Ravalpindi kentindeki yüksek güvenlikli bir hapishaneye gönderilen Rimşa, kefaletle serbest bırakılıp bırakılmayacağını bugün gerçekleşecek duruşmada öğrenecek. Basında yer alan haberlerde 11 yaşında olduğu belirtilen Rimşa’nın hastanede yapılan kemik ölçümü sonucu 14 yaşında olduğu öğrenildi. Hastane kızın zihinsel kapasitesinin yaşından çok daha geri olduğunu belirtti. Ancak mahkemenin bu değerlendirmeyi kabul edip etmeyeceği henüz bilinmiyor.

Rimşa’nın hapse atılmasının ardından tüm dünyadan tepki gelmiş, Pakistan Cumhurbaşkanı Asıf Ali Zerdari konuyu yakından takip ettiğini ve İçişleri Bakanlığı’na soruşturma için özel talimat  verdiğini duyurmuştu.

HABERE YORUM KAT

2 Yorum