1. HABERLER

  2. HABER

  3. Dilipak: “Çevre Değil, İsyan Hareketidir!”
Dilipak: “Çevre Değil, İsyan Hareketidir!”

Dilipak: “Çevre Değil, İsyan Hareketidir!”

Dilipak, Taksim Gezi Parkı'nda yaşanan olayların iktidara karşı isyan hareketi olarak gözüktüğünü söyledi.

18 Haziran 2013 Salı 07:59A+A-

(AA) - Gazeteci-yazar Abdurrahman Dilipak, Taksim Gezi Parkı'nda yaşanan olayların bir çevre hareketi olmadığını ve iktidara karşı isyan hareketi olarak gözüktüğünü söyledi.

"İşin içinde büyük holdinglerin, siyasi partilerin, uluslarararası bağlantıların olduğu anlaşılıyor" diyen Dilipak, şöyle konuştu:

"Reklam afişlerini, otobüs duraklarını, otobüsleri ve araçları tahrip ederek bir yere varamazsınız ve bu işi bir meydan okumaya dönüştüremezsiniz. Kamusal düzeni bozucu eylem yapamazsınız. İnsanlara inanılmaz hakaretler yapılıyor. Bu, genel ahlaka uymuyor. Kamu sağlığı gözardı edildi. Taksim Gezi Parkı'nda bütün hayat işgalcilerin kontrolündeydi. Esnaf da perişan oldu, turistler bölgeye giremiyor. İnsanlar o bölgeden geçemiyor. Toplumda genel bir tedirginlik, kaos, yıldırma, caydırma ve bastırma operasyonu düzenleniyor. Sivil veya demokratik bir taleple alakasının olduğunu sanmıyorum. İnşallah daha da ileri bir noktaya taşınmadan bu olay bitirilir. Kim kime hukusuz bir şekilde ne zarar vermişse bu verdiği zararın hesabı sorulması lazım."

12 Mart ve 12 Eylül'de de bu senaryolar uygulandı

Dilipak, olaylar sonrasında ana muhalefet partisinin yangına körükle gider gibi bir tavır sergilediğini ileri sürerek, "CHP, bu olaylarda Ergenekon avukatlığının gereğini yerine getirdi diyebiliriz. Esed'e yapılan ziyaret, ardından Reyhanlı'da yaşanan olaylar ve Taksim Gezi Parkı bahanesiyle çıkartılan olaylar CHP'nin günah galerisinin parçalarını oluşturuyor" ifadesini kullandı.

Birtakım yabancı örgüt ve ülkelerin Türkiye'ye karşı topyekün bir savaşın parçaları olarak hareket ettiğini dile getiren Dilipak, "Ergenekon ve 28 Şubat gibi iddianameleri incelediğimizde bu tür senaryoların o zamanlarda da hazırlandığını, 12 Mart ve 12 Eylül'de de bu senaryoların uygulamaya konulduğunu göreceksiniz. Bugün yine içerde ve dışardı bir takım unsurların derin, kayıtdışı ekonomi ve siyaset uzmanlarının planladıkları kanlı bir senaryo ile karşı karşıyayız. Bu olaylar bize ders olsun. Türkiye, bundan sonra yoluna devam ederken bu tecrübeyle çok daha başarılı olacaktır. Bize pahalı ama çok faydalı bir ders oldu" şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT