1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Dilani: 'PYD'nin Baskılarına Boyun Eğmeyeceğiz'
Dilani: 'PYD'nin Baskılarına Boyun Eğmeyeceğiz'

Dilani: 'PYD'nin Baskılarına Boyun Eğmeyeceğiz'

S-KDP Yöneticisi Dilani, "PYD'nin baskılarına boyun eğmeyip, her türlü sivil eylemi gerçekleştirmeye devam edeceğiz" dedi.

16 Eylül 2016 Cuma 21:09A+A-

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nde (IKBY) ikamet eden Suriyeli Kürtler, PKK/PYD tarafından 1 aydan uzun bir süredir haksız yere alıkonulan Suriye Kürt Ulusal Konseyi (ENKS) üyelerinin serbest bırakılması için gösteri düzenledi.

IKBY'nin Erbil kent merkezinden yaklaşık 65 kilometre mesafede yer alan "Basırma Sığınmacı Kampı'nda" ikamet eden Suriyeli Kürtler, kamp girişinde bir araya gelerek, "Hain PYD", "PYD terörüne hayır", "PYD ve Esed aynı paranın yüzüdür" ve "Terörünüz bizi korkutamaz" yazılı pankartlar taşıyarak, ENKS üyelerinin serbest bırakılmasını istedi.

Gösteriyi organize eden kamp sorumlusu ve Suriye Kürdistan Demokrat Partisi (S-KDP) Yöneticisi Adıl Dilani, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Rojava'da (Suriye'nin kuzeyi) PYD tarafından alıkonulan ENKS üyelerinin serbest bırakılması ve onlar için açlık grevi başlatanlara destek için bu gösteriyi düzenledik." dedi.

"PYD'nin baskılarına boyun eğmeyeceğiz"

Suriye Kürtlerinin, PYD'nin silahlı kanadı YPG'nin haksız ve keyfi uygulamalarına maruz kaldığını dile getiren Dilani, "PYD'nin baskılarına boyun eğmeyip, her türlü sivil eylemi gerçekleştirmeye devam edeceğiz." ifadesini kullandı.

Göstericilerden S-KDP Üyesi Dorsın Ahmed ise PYD'nin, Suriye'de sadece siyasi faaliyetlerde bulunan ENKS üyelerini keyfi bir şekilde 1 aydan uzun bir süredir alıkoymasının kabul edilemeyeceğini söyledi.

Ahmed, "PYD zindanlarındaki ENKS'lilerin serbest bırakılması için tüm imkanları seferber edip, sesimizi herkese duyurmaya çalışacağız. Arkadaşlarımızın serbest bırakılması için başlatılan açlık grevi 6'ncı gününe girdi. Onlara da desteklerimizi buradan sunuyoruz." diye konuştu.

PYD'ye bağlı silahlı güçler, 15 Ağustos'ta Haseke'nin Kamışlı ilçesinde 2 Suriyeli Peşmerge'nin cenaze törenine katılan 30 ENKS üyesini alıkoymuştu.

ENKS Kamışlı Teşkilatı tarafından yapılan çağrı ile partililer, 12 Eylül Pazartesi günü PYD'nin baskılarını protesto etmek amacıyla açlık grevi başlatmıştı.

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Mesut Barzani de PYD'nin Suriye'nin kuzeyindeki baskılarını eleştirerek, "Suriyeli Kürtlerin geleceğinden endişeliyim. PYD, Kürtlerin yaşadığı bölgelerin tamamına el koymuş durumda. PYD, buralarda PKK'nın siyasetini uyguluyor. Türkiye ise PKK ile bir savaş durumunda." açıklamasında bulunmuştu.

AA

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT