1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Diktatörlere, Katliamcılara Tavır Almak Kötü mü?
Diktatörlere, Katliamcılara Tavır Almak Kötü mü?

Diktatörlere, Katliamcılara Tavır Almak Kötü mü?

Gülen medyası Erdoğan’ı yıpratmak adına açıkça saçmalıyor!

01 Şubat 2014 Cumartesi 14:30A+A-

HAKSÖZ-HABER

Cihan Haber Ajansı, Arap dünyasında Tayyip Erdoğan’ın popülaritesinin azaldığına ilişkin bir haber yapmış. “Erdoğan’ın işi dışarıda bitti, sıra içeride” tadındaki bu haber bugün hem Zaman hem de Bugün gazetelerinde büyük puntolarla verilmiş.

Bu haber kavgada “rakibe darbe olsun da nasıl olursa olsun” mantığının tipik bir yansıması. Bugüne kadar sıkça sol-Kemalist unsurlardan duymaya alışık olduğumuz veriler üzerine kurulu. Ve aynı veriler şimdi de Cihan haber ajansı için dayanak olmuş.

Erdoğan’ın Arap dünyasında yıldızının söndüğü kanaatine nasıl varılmış? Bazı Arap aydınlarla görüşülmüş ve onların kanaatleri alınmış! Kim bunlar, temsil özellikleri var mı, belli değil! El-Hayat politik tutumu zaten bilinen bir yayın organı.

Bilinen bir husustur, genelde insanlar haber ayrıntısına pek dikkat etmezler, özellikle de dış dünyayla ilgili haberlere ise daha da az ilgi gösterilir. Dolayısıyla çoğu zaman başlık yeterli olur. Manşete bakılır ve başlıkta verilmek istenen mesaj doğrultusunda bir kanaat oluşturulur.

Görüşüne başvurulan 3 isimden biri bakın ne söylüyor :

 “…Ortadoğu siyaseti uzmanı olan Dr. Sait Shehata ise Başbakan Erdoğan ve AK Parti tecrübesinin Arap ve İslam halkı için ilk başta bir ümit oluşturduğunu; ancak daha sonra bunun sekteye uğradığını ifade etti. Türkiye’nin Mısır ve Suriye problemlerinde olduğu gibi Arap dünyasının işlerine iyice karışmasının diğer bölgesel güçlere de rahatsızlık verdiğini aktaran Shehata, son gelişmelerin ardından Arapların Türkiye örneğinden “hızla soğumaya başladığını” savundu.”

Şimdi şu satırlara bakınca ne söylendiğini anlamak zor mu? Adam açıkça Mısır ve Suriye politikasının Arap dünyasında AK Parti ve Erdoğan’a karşı bir tepkiye sebep olduğunu söylüyor. Acaba Arap dünyasını kim temsil ediyor? Ya Sisi, ya Beşşar herhalde!

Doğrusu Cemaat medyası bir taraftan Hükümete yakın medya organlarını ilkesizlikle, bel altı vurmakla suçluyorlar. Haksız da değiller, zaman zaman çok ölçüsüz haberlere, yazılara şahit oluyoruz. Ama ya kendi yaptıkları? Ölçüsüzlüklerine sayısız örnek verilebilir!

Ama şu yukarıda alıntı yaptığımız haber tutumlarının ne kadar ilkesiz ve tutarsız olduğunu bas bas bağıran cinsten bir haber. İsmi cismi bilinmeyen birilerini bulacaksınız, onlar diktatörlere, katliamcılara tavır aldığı için Erdoğan’ı suçlayacaklar! Siz de bunu çirkinliği manşetlik habere dönüştüreceksiniz! Bu kadar olmaz! Bu gerekten ayıp ötesi bir durumdur. Bir kere daha Allah’tan korkun diyoruz!

 

HABERE YORUM KAT

3 Yorum