1. HABERLER

  2. HABER

  3. "Diktatör Avcısı"na 11 Yıl Men Cezası
Diktatör Avcısına 11 Yıl Men Cezası

"Diktatör Avcısı"na 11 Yıl Men Cezası

İspanya'da iç savaş ve diktatör Franco dönemi suçlarını araştıran yargıç Baltasar Garzon'a, 11 yıl meslekten men cezası verildi.

10 Şubat 2012 Cuma 10:14A+A-

Yargıç Baltasar Garzon hakkında açılan 3 davadan biri sonuçlandı. Diktatörlerin korkulu rüyası’ olan ünlü İspanyol yargıç Baltasar Garzon yolsuzluk davasında ‘usulsüz delil toplamaktan’ suçlu bulundu.

Yüksek Mahkeme oy birliğiyle aldığı kararda, Garzon'un sanık ile avukat arasındaki görüşmeleri dinleterek usulsüz delil topladığına kanaat getirdi.

Mahkeme suçlu bulduğu Garzon'a 11 yıl meslekten men cezası verdi.

Garzon savunmasında, ''Avukatlar da yolsuzluk organizasyonunun içindeydi ve suçu ortaya çıkarmak için elimdeki tek yolu kullandım'' demişti.

Garzon'un, ''görevini kötüye kullanma ve anayasal hakları garanti etmemekten'' dolayı ceza aldığı açıklandı.

Yargıç Garzon hakkında ayrıca, Franco dönemine ilişkin soruşturma ile New York Üniversitesi'nde katıldığı kurs için bir bankadan ekonomik yardım almasıyla ilgili de davalar bulunuyor.

Baltasar Garzon hakkında 20 yıla kadar meslekten men cezası talep edilen Franco dönemine ilişkin soruşturmasıyla ilgili davanın ise yarın karara bağlanması bekleniyor.

Franco diktatörlüğü döneminde yüzbinlerce sivilin öldürülmesini ve kaybolanların akıbetini soruşturan yargıç Garzon, Şili diktatötü Pinochet'i tutuklatmasıyla ün yapmıştı.

 

HABERE YORUM KAT