1. HABERLER

  2. ETKİNLİK

  3. Dicle Üniversitesi'nde Yasin Börü Eylemi
Dicle Üniversitesi'nde Yasin Börü Eylemi

Dicle Üniversitesi'nde Yasin Börü Eylemi

6-7 Ekim katliamının yıldönümünde katliamı bir kez daha kınayan Bilge Gençlik Kulübü, 6-7 Ekim katliamının karanlık odakların talimatıyla gerçekleştirildiğine dikkat çekti.

07 Ekim 2015 Çarşamba 12:58A+A-

Diyarbakır Dicle Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi önünde, Yasin Börü ve arkadaşlarının PKK'liler tarafından katledilişlerinin yıldönümü nedeniyle Bilge Gençlik Kulübü tarafından bir basın açıklaması yapıldı. Açıklamada tarih boyunca İslam düşmanlarının ellerindeki bütün imkânları kullanarak Müslümanlara zulmettikleri belirtildi.

Sık sık tekbirlerin getirildiği basın açıklamasında, 6-7 Ekim katliamının Kürdistan topraklarının İslam'ın rengi ile boyanmasına tahammül gösteremeyen bir grup kendini bilmezin karanlık odaklardan aldığı talimatlarla gerçekleştirildiği vurgulandı.

“6 kardeşimiz, insanlıktan nasibi olmayanlar tarafından vahşice katledilmiştir”

Şer odaklarının talimatıyla gerçekleştirilen bu katliamda Peygamber Sevdalıları Platformuna üye dernek gönüllerinin katledildiği hatırlatılan açıklamada, “Kurban Bayramı'nın 4'üncü günü Diyarbakır'da fakir ve muhtaç ailelere kurban eti dağıtan 6 kardeşimiz bu şer odakları tarafından şehid edilmiştir. Ellerindeki kurban etlerini fakir ailelere ulaştırmak için büyük fedakârlık gösteren bu 6 kardeşimiz, insanlıktan nasibi olmayanlar tarafından vahşice katledilmiştir.” ifadelerini kullanıldı.

Saldırıların IŞİD bahanesi ile İslam'a yapıldığının altını çizilen açıklamanın devamında, “Kürdistan bölgesinde İslam'ı ve Müslümanları yok etme girişiminiz geçmişte akamete uğradığı gibi günümüzde de akamete uğrayacaktır. Sizler Yasinlerimizi, Riyadlarımızı, Hasan ve Hüseyinlerimizi, Cumalilerimizi, Turanlarımızı şehid etmekle bizleri korkutacağınızı zannediyorsanız yanılıyorsunuz. Bizler 6-8 Ekim olaylarında şehid olan kardeşlerimiz gibi her an şehadeti arzulamaktayız. Bizim şehadete olan düşkünlüğümüz, sizin dünya ve içindeki zevklerine olan düşkünlüğünüzden daha fazladır.” denildi.

Kürdistan'ın sosyalizmin kucağına terk edilmeyeceği belirtilen açıklamada, son olarak 6-7 Ekim olaylarında katledilen Yasin Börü ve arkadaşlarına rahmet dileğinde bulunuldu.

Kulüp üyeleri açıklamanın ardından sessiz bir şekilde dağıldı.

5e4c8855be3506fee3c1.jpg

25e17921f07b56a38215.jpg

457f33a3cedc113caab3.jpg

19304e11ba71ea06703b.jpg

f6f2095838337d9234e0.jpg

İLKHA

HABERE YORUM KAT

2 Yorum