1. HABERLER

  2. HABER

  3. Dicle Üniversitesinde Suriye Yardımına Engel
Dicle Üniversitesinde Suriye Yardımına Engel

Dicle Üniversitesinde Suriye Yardımına Engel

Müslüman öğrencilerin Dicle Üniversitesinde Suriyeliler yararına gerçekleştirmek istediği fotoğraf sergisi ve yardım organizasyonu iki gündür engellenmeye çalışılıyor.

18 Aralık 2013 Çarşamba 15:58A+A-

Özgür-Der Üniversite Gençliği üyesi Düşünce ve Hikmet Kulübü’nün Dicle Üniversitesinde Suriyeliler yararına gerçekleştirmek istediği fotoğraf sergisi ve yardım organizasyonu iki gündür engellenmeye çalışılıyor.

Kış soğuklarının artması ile beraber donarak ölme haberlerinin gelmeye başladığı Suriye’deki insani durumu gündemleştirmek ve Suriyeli kardeşlerinin üşüyen bedenlerine bir umut olmak maksadıyla Düşünce ve Hikmet Kulübüiki gün önce Dicle Üniversitesi ilahiyat Fakültesinde bir kampanya başlattı.

Suriye’deki insani drama dikkat çekmek üzere bir fotoğraf sergisinin yapıldığı ve ayrıca Özgür-Der’in başlattığı battaniye yardımı kampanyası çerçevesinde yardım standının da açıldığı etkinlik iki gündür Üniversite yönetiminin çeşitli baskı ve engellemeleriyle karşılaşmakta.

İlahiyat Fakültesi Dekanı: Fakültemde Dilencilik Yaptırmam!

Konuyla ilgili Islah Haber’e bilgi veren Düşünce ve Hikmet Kulübü üyesi öğrenciler kendilerine zorluk çıkaran ilk kişinin İlahiyat Fakültesi Dekanı Abdülkerim Ünalan olduğunu söylediler. Duyarlı bir şahsiyet olarak bildikleri ilahiyatçı-akademisyen Ünalan’ın kendilerine neden zorluk çıkardığını anlamakta güçlük çektiklerini belirten öğrenciler, dün dekanla yüzyüze görüştüklerini ancak dekanın engelleyici tutumunu izah etmekte zorlandığına tanık olduklarını ifade ettiler.

Yüzyüze görüşmede Ünalan’a kendilerini ifade ettiklerini belirten öğrenciler, buna karşın dekanın kendilerini dilencilikle suçladığını ifade ettiler. İlahiyat dekanı Abdülkerim Ünalan’ın kendi fakültesinde bu tarz şeyleri istemediğini belirttiğini ve üniversite yönetiminin buna izin vermesi halinde bile kendisinin buna engel olacağını beyan ettiğini kaydeden öğrenciler dekanın şayet standın kaldırılmaması durumunda polisi çağırmakla kendilerini tehdit ettiğini söylediler.

Suriye Sergisi ve Yardım Kampanyasına Polis Müdahalesi

Standı kaldırmadıklarını belirten öğrenciler, bugün itibariyle de sorunun halli için rektörlük ile temas kurduklarını kaydettiler.

Bu bağlamda kulüplerden sorumlu Rektörlük Sekreteri Sabri Eyigün ile görüştüklerini belirten öğrenciler, kendilerine akıl almaz izah ve yönlendirmelerin yapıldığını ifade ettiler. Rektörlük Sekreteri’nin bu tip işlere valiliğin baktığını ve dolayısıyla valilikten izin almaları gerektiğini söylediğini belirten öğrenciler, bunun akıl almaz bir izah olduğunu vurgulayarak şayet olay valilikte bitiyorsa üniversitelerin özerklik iddiası anlamsızlaşıyor değerlendirmesinde bulundular.

Nihayetinde bugün öğlen saatlerinde İlahiyat Fakültesi Dekanı Abdülkerim Ünalan’ın çağrısı üzerine polis müdahalesiyle karşılaştıklarını belirten öğrenciler, Suriye konulu bir öğrenci etkinliğinin üniversitede üstelikte bir ilahiyat dekanı tarafından bu derece bir engellemeyle karşılaşmasının kabul edilemez olduğunu söylediler.

Öğrenciler: Direneceğiz!

Şimdilik dekanlığın engelleyici tutumundaki ısrar ve polisin standa müdahalesine rağmen faaliyetlerini sürdürmek için çeşitli çözümler geliştirdiklerini belirten öğrenciler, daha önce de üniversitede Müslüman öğrencilerin örgütlü İslami faaliyetlerinin çeşitli hukuk dışı engelleme ve baskılara maruz kaldığını ve bunun bir ilk olmadığını kaydettiler. Şimdilik polis-dekanlık engellemesi üzerine içerisinde yardım malzemelerinin yer aldığı paketleri kaldırmak durumunda kaldıklarını belirten öğrenciler, stanttaki fotoğraf sergisinin devam ettiğini ve bir yolunu bularak organizasyonun yardım ayağını da başta engellemeyle karşılaştıkları ilahiyat fakültesi olmak üzere tüm fakültelere yayma çabası içerisinde olacaklarını söylediler.

Suriye’yi gündemleştirme, mustazaf halkın dertleriyle ilgilenme ve direnişle dayanışmanın dilencilik değil kendileri için bir onur vesilesi ve temel sorumluluk olduğunu vurgulayan öğrenciler, zorbalıklara ve engellemelere karşı direneceklerinin altını çizdiler.

Sosyal Medyada Tepki

Öte yandan konuyla ilgili olarak Twitter'da açılan   ve hashtagları üzerinden de Dicle Üniversitesi yönetimine tepkiler artıyor. 

Suriye'nin üniversite zemininde gündemleştirilmesine karşı Dicle Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Abdülkerim Ünalan'ın takındığı tutuma tepkiler twitleri geliyor.

28935-001.jpg

HABERE YORUM KAT

2 Yorum