1. HABERLER

  2. HABER

  3. Dicle Üniversitesinde “Kutlu Doğum” Kavgası
Dicle Üniversitesinde “Kutlu Doğum” Kavgası

Dicle Üniversitesinde “Kutlu Doğum” Kavgası

PKK'ya yakın öğrenciler Peygamber Sevdalıları mensubu öğrencilerin bildiri dağıtma girişimine saldırıyla karşılık verdiler.

08 Nisan 2013 Pazartesi 16:02A+A-

HAKSÖZ-HABER

Doğruhaber Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Göktaş’ın konuşmacı olarak katılacağı “Özgürlük ve Kurtuluş Rehberi, Tevhit Öğretmenin Hz. Muhammed (sav)” adlı konferans davetiyelerini dağıtmak isteyen Peygamber Sevdalıları Platformu gönüllüsü öğrenciler, PKK’ye yakın öğrencilerin engel ve tehditleriyle karşılaştılar.

Dicle Üniversitesi Eğitim Fakültesinde konferansa ilişkin afiş asıp, davetiye dağıtmak isteyen öğrencilere PKK’ye yakın öğrencilerin engel olmak istemesine karşı Hizbullah ve Mustazaflar Hareketine yakın öğrenciler bildiri dağıtmanın hakları olduğunu belirttiler. PKK’li öğrencilerin buna rağmen engelleme çabası sürünce kavga çıktı. Sopa ve taşların havada uçuştuğu kavgada kimi öğrenciler çeşitli yerlerinden hafif şekilde yaralandı. 

Mustazaflar Hareketi mensubu öğrenciler, PKK lehinde slogan atan 40-50 kişilik grubun, “Buralar bizim bizden izin almadan hiçbir şey yapamazsınız. Burada izni Rektörlük değil biz veririz.” dediğini iddia ettiler. 

Üniversiteye panzerlerle giren polis, öğrencilere su ve gaz sıkarak müdahale etti. PKK’ye yakın öğrenciler Eğitim Fakültesinin ana kapısını sıralarla oluşturdukları barikatla kapattılar. Polisin içeri girmesini engelleyen grup, bina camlarını kırmaya başladı. Polisin içeriye gaz bombası atması üzerine içeride iki ateş atasında kalan bazı öğrenciler zor anlar yaşadı. Zor bela dışarı çıkan öğrencilerden bazılarının fenalık geçirdiği ifade edildi. 

İlahiyat'a Yürümek İstediler!

Kampus bahçesinde tekbirler getiren Mustazaflar mensubu öğrenciler “Kahrolsun PKK” diye slogan atarken, polisin müdahalesi sonrasında içeriden çıkan PKK’li ve bazı sol görüşlü öğrencilerin “Dicle Faşizme Mezar Olacak!” sloganlarıyla İlahiyat Fakültesine yürümeye kalktıkları öğrenildi. 

Bazı öğrencilerin gözaltına alındığı olayda gerginliğin devam ettiği belirtiliyor.

Öte yandan PKK’li öğrencilerin saldırısını protesto etmek amacıyla Bilge Gençlik Kulübüne üye öğrencilerin Ofis semtine kadar yürüyüş yapacakları öğrenildi. 

***

Bilge Gençlik Kulubü’nden olaylar  üzerine yapılan açıklama:

Basına ve Kamuoyuna; 

Dicle Üniversitesi Bilge Gençlik Kulübü olarak 09.04.2013 tarihinde "Özgürlük ve Kurtuluş Rehberi Tevhit Öğretmenim Hz. Muhammed (s.a.s.)" adında Kutlu Doğum etkinliği yapmak için D.Ü. Rektörlüğü'nden izin aldık. Bu izin gereği etkinliğimizin tanıtım ve reklam faaliyetleri için afiş ve broşür bastırıp 08.04.2013 tarihinde Dicle Üniversitesi'ne bağlı fakültelerde bunları asmamız ve dağıtmamız esnasında Düö-Der (Dicle Üniversitesi Öğrenci Derneği) isimli derneğin yetkilisi olduğunu söyleyen öğrenciler tarafından engellenme girişimine maruz kaldık. 

Kulübümüzün başkanı ile kulüpteki yönetim kurulu üyesi arkadaşlarımız sağduyulu bir şekilde bunun nedenini öğrenmeye çalıştılar. Bunun üzerine söz konusu Düö-Der' e bağlı öğrenciler rektörlükten alınan iznin bir anlam ifade etmediğini burada yapılan tüm etkinliklerin ancak Düö-Der'in izniyle gerçekleşebileceği aksi durumda her ne pahasına olursa olsun buna engel olunacağını söylediler. Konuşmalar sürerken konuşmaya dışarıdan katılan bazı Düö-Der üyeleri konuşan arkadaşlarımıza saldırarak olayı başlattılar. Sayıca çok fazla olan Düo-Der üyeleri oradaki arkadaşlarımıza sopa ve sandalye ile saldırdılar. Bu görüntüler Mimarlık Fakültesi kantinindeki güvenlik kameralarında mevcuttur ve polis tarafından alınmıştır.   

İncelenen görüntüler sonucu polisin ifadesine göre olayı çıkaran Düö-Der üyeleri gözaltına alınmıştır. Arkadaşlarımız dışarıya çıkarken dışarıda organize olmuş yüzlerce taşlı sopalı Düö-Der üyeleri Eğitim Fakültesi'nden koşarak üzerimize doğru geldiler ve defalarca saldırdılar. Arkadaşlarımızdan yaralılar ambulansla hastanelere kaldırılmıştır. 

Herhangi bir olayın çıkmasını istemeyen arkadaşlarımız üniversiteyi terk ederken birçok fakülte önünde önceden organize olmuş Düö-Der üyeleri tarafından defalarca saldırıya uğramışlardır. Bunun üzerine arkadaşlarımız kendilerini korumak için karşı taraftan aldıkları sopalarla yürümek zorunda kaldılar. 

Arkadaşlarımız iddia edildiği gibi herhangi bir yaralayıcı aletle okula gitmedikleri gibi böylesi bir saldırıyı da beklememişlerdir. Ayrıca hiçbir örgütle bir bağlantımız yoktur. 

Durum böyleyken bu gruba yakınlığıyla bilinen bazı haber ajanslarının olayı olduğundan farklı bir şekilde Düö-Der örgencilerine saldırı yapılmış gibi yansıtmaları büyük bir aldatmacadır. Daha önce yapılan etkinliklerde de defalarca bu grubun sözlü ve fiili saldırılarına arkadaşlarımız maruz kalmıştır. Bugüne kadar Bilge Gençlik Kulübü tarafından yapılan hiçbir etkinlikte taşkınlık çıkmamıştır. Söz konusu saldırıyı ve Kutlu Doğum etkinliğine yapılan saygısızlığı kınıyoruz. 

BİLGE GENÇLİK KULÜBÜ

HABERE YORUM KAT

16 Yorum