1. HABERLER

  2. BASIN AÇIKLAMASI

  3. Dicle Üniversitesi İslami Kulüplere Karşı Olan Yanlış Tutumundan Vazgeçmelidir!
Dicle Üniversitesi İslami Kulüplere Karşı Olan Yanlış Tutumundan Vazgeçmelidir!

Dicle Üniversitesi İslami Kulüplere Karşı Olan Yanlış Tutumundan Vazgeçmelidir!

Düşünce ve Hikmet Kulübü, Dicle Üniversitesi yönetiminin Müslüman öğrencilerinin kulüp faaliyetlerine yönelik olumsuz tavrıyla ilgili bir basın açıklaması yaptı.

28 Mart 2016 Pazartesi 13:22A+A-

DİCLE ÜNİVERSİTESİ YÖNETİMİ İSLAMİ KULÜPLERE KARŞI OLAN YANLIŞ TUTUMUNDAN VAZGEÇMELİDİR!

28.03.2016

Düşünce ve Hikmet Kulübü olarak nisan ayı içinde “Kuran ve Hayat” konulu bir konferans yapmak için 28 Aralık 2015 tarihinde Dicle Üniversitesi rektörlüğüne dilekçe ile konferans salonu verilmesi için talepte bulunduk. Üniversite yönetimi üç aydır dilekçemize olumlu ya da olumsuz herhangi bir yanıt vermediği gibi, hukuken mecbur olmasına rağmen dilekçemizi resmi olarak kayıt altına bile almamıştır.

 

Üç ay boyunca, konferans salonu talebimizin akıbetini öğrenmek için hemen her hafta Spor Kültür Sağlık Daire Başkanlığı’na müracaat etmemize rağmen sürekli oyalamacı bir tutumla karşılaştık. Her defasında bir sonraki hafta gelmemiz söylenip, türlü bahaneler ileri sürülerek, somut hiçbir gerekçe gösterilmeden talebimize herhangi bir karşılık verilmemiştir. “Diyarbakır’daki çatışmalı ortam, Valiliğin konferansların iptal edilmesini istediği şeklindeki bir yazısının olduğu, kimseye salon veremeyecekleri” gibi belgelenemez, soyut ve temelsiz gerekçeler sözlü olarak öne sürülerek konferans salonu talebimiz cevapsız bırakılmıştır.

 

Üniversite yönetiminin bir talebi kabul etme ya da reddetme hakkı elbette mahfuzdur. Ancak bunun resmi yollardan yapılması, mevzuata dayandırılması gerekmektedir. Üniversitenin mevzuatına uygun biçimde kurulan ve üniversite içinde faaliyet gösteren legal bir öğrenci kulübünün resmi talebinin hiçbir gerekçeye dayandırılmadan sürekli ötelenmesi ve cevapsız bırakılması, bu konuda gayri ciddi bir tutum sergilenmesi asla kabul edilemez. Bununla beraber düne kadar birçok kesimin konferans salonu talebine anında cevap veren, üniversite içinde başka yapıların kulüp dışı eylemlerine ve faaliyetlerine göz yuman Dicle Üniversitesi yönetimi söz konusu İslami kimlikli kulüpler olduğunda taleplerini görmezden gelmekte, alaycı ve gayrı ciddi bir tutumla bu talepleri geri çevirmekte ya da cevapsız bırakmaktadır. Üniversite yönetiminin bu keyfi tutumunu, tüm ikazlara ve itirazlara rağmen sürdürmesi, hukuksuzlukta ısrar etmesi akıllara birçok soruyu getirmektedir.

 

Dicle Üniversitesi yönetimi yıllardır İslami kimlikli kulüplerin faaliyetlerine engel olmakta ve sorun çıkarmaktadır. İslami kesimin hiçbir etkinliğine müsaade edilmemektedir. Kulüpler arasında ayrımcılık yapılmakta; İslami kimlikli kulüplerin üniversite imkanlarından yararlanmasına fırsat verilmemektedir. Tüm bunlar üniversite yönetiminin bilinçli olarak faaliyetlerimizi engellediği kanaatini pekiştirmekte, yönetimin İslami kimliğe açık düşmanlık sergileyenlerin kontrolünde olduğu şeklindeki kanaatimizi pekiştirmektedir.

 

Bizler Düşünce ve Hikmet Kulübü’ne mensup olan Müslüman gençler olarak Rabbimizin rızasını hayatın her alanında kazanma gayretimizin, bu tür engellerle asla zedelenemeyeceğini bu vesileyle bir kez daha hatırlatıyoruz. İslami faaliyetleri engelleyen Üniversite yönetimini şiddetle kınıyor, yaptıkları ayrımcılıktan ve yol açtıkları haksızlıktan bir an evvel vazgeçmelerini talep ediyoruz. Müslümanların çabasını bereketlendirecek olan, önlerindeki engelleri kaldıracak olan âlemlerin Rabbi Allah’tır (cc). Rabbimize tevekkül ederek, kararlılığımızdan ve azmimizden ödün vermeden çalışmalarımıza devam edecek; mensubu olduğumuz bu toplumun ıslahı için çabalarımızı her zamanki ciddiyetle sürdüreceğiz inşallah.

 

DÜŞÜNCE ve HİKMET KULÜBÜ

HABERE YORUM KAT

1 Yorum