1. HABERLER

  2. HABER

  3. DHKP-C'nin Hücre Evinden İngiliz Ajanı İskoçyalı Çıktı
DHKP-C'nin Hücre Evinden İngiliz Ajanı İskoçyalı Çıktı

DHKP-C'nin Hücre Evinden İngiliz Ajanı İskoçyalı Çıktı

DHKP-C'nin Savcı Mehmet Selim Kiraz'ın katledilmesi ve İstanbul Emniyet Müdürülüğü'ne saldırı düzenlemesinden sonra örgütün hücre evlerine yapılan operasyonlarda 30 kişi gözaltına alındı.

03 Nisan 2015 Cuma 14:55A+A-

İstanbul Emniyeti Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü (TEM) ekipleri Okmeydanı'nda dün 04.30'da bir operasyon gerçekleştirdi. İstihbarat, Çevik Kuvvet ve Özel Harekat polisinin de desteklediği operasyon kapsamında aralarında Gençlik Federasyonu Derneği, İdil Kültür Merkezi ve Okmeydanı Haklar ve Özgürlükler Derneği'nin de olduğu 45 örgüt evi ve hücresine baskın yapıldı.

İstanbul Okmeydanı'nda yapılan operasyonlarda Stephan Shah isimli İskoçya vatandaşı İngiliz ajanı da göz altına alındı. Serbest gazeteci olan Shah'ın her hangi bir medya kuruluşuna bağlı olmadığı Almanya'daki örgüt faaliyetlerine katıldığı iddia edildi, Gazi olaylarında da bulunduğu öğrenilen Stephan Shak'ın DHKP-C'nin davalarını da yakında takip ettiği belirlendi.


Polis Grup Yorum üyelerini de aldı

Polisin İngiliz ajan ile birlikte 6 alan sorumlusu ve Grup Yorum üyelerinin de bulunduğu 30 şüpheliyi gözaltına aldı. 2 adet ruhsatsız tabanca, otomatik av tüfeği, sinyal kesici cihaz, çok sayıda mermi ve örgütsel doküman ele geçirildi.

Yeni Şafak

HABERE YORUM KAT