1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. DHKP-C’nin Gençlik Federasyonu’na Operasyon
DHKP-C’nin Gençlik Federasyonu’na Operasyon

DHKP-C’nin Gençlik Federasyonu’na Operasyon

DHKP-C’nin ‘Türkiye merkezi’ olan Gençlik Federasyonu’na helikopter destekli operasyon düzenledi. Çok sayıda polisin katıldığı operasyonda 3’ü kadın 6 kişi gözaltına alındı.

10 Mart 2016 Perşembe 10:49A+A-

DHKP-C'nin Türkiye merkezi olarak bilinen Okmeydanı'ndaki Gençlik Federasyonu'na düzenlenen helikopter destekli baskında 3'ü kadın 6 militan gözaltına alındı.

6 MİLİTAN GÖZALTINDA

Çok sayıda Özel Harekât polisinin görev aldığı, zırhlı araç, TOMA ve helikopter destekli operasyona, itfaiye ekipleri de katıldı. Daha önce de defalarca operasyon düzenlenen binanın bulunduğu Piyalepaşa Caddesi ve çevre sokaklarda polis, zırhlı araçlar ve TOMA'larla geniş güvenlik önlemi aldı. Çelik kapıları ve üst katlarında demir parmaklıklar olan 4 katlı binanın camlarına itfaiye aracının merdivenini kullanarak çıkan Özel Harekât ekipleri, içeri girdi. 

GİZLİ BÖLMELERDE ARAMALAR YAPILDI

Operasyon kapsamında bina içerisinde geniş çaplı arama yapan ekipler, gizli bölmeler buldu. Çelik kapılarla odalardan ayrılmış olan bölmelere giren ekipler, gizlenmiş ve yakılmamış olan örgütsel dokümanlara el koydu. Geniş güvenlik önlemleri altında Bayrampaşa Devlet Hastane'sine getirilen 6 militan, sağlık kontrolünün ardından İstanbul Emniyeti'nde TEM Şube'de sorguya alındı.


POLİS GELİNCE DOKÜMANLARI ATEŞE VERDİLER

Polis operasyonu başladığı sırada içeride bulunan örgüt militanlarının bazı belgeleri ateşe verdiği belirtildi. Bina içerisinde bulunan örgütsel dokümanların çoğunun odaların içerisinde yakıldığı ve imha edildiği ortaya çıktı. DHKP-C'nin 11 Mart eylemleri için MLKP ile ortak hareket etme kararı aldığı da istihbarat raporlarına yansımıştı.

YİNE BERKİN PROVOKASYONU

Bu arada bina içerisinde yapılan son toplantılarda Gezi eylemleri sırasında ölen Berkin Elvan'ın ölüm yıl dönümü ve Gazi olaylarında ölenleri anmak için başlatılacak olan yasadışı sokak eylemlerinin planlarının yapıldığı ifade edildi. Öte yandan Van'ın Erciş ilçesinde Halkların Demokratik Partisi (HDP) ve Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) ilçe başkanlığı binalarında eş zamanlı arama yapıldı. Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen terör soruşturması kapsamında ilçe binasındaki bilgisayarların hard disklerine ve bazı dökümanlara el konuldu.

 

Yeni Şafak

HABERE YORUM KAT