1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. DHKP-C'nin Ankara Eylemlerine İddianame Hazırlandı
DHKP-C'nin Ankara Eylemlerine İddianame Hazırlandı

DHKP-C'nin Ankara Eylemlerine İddianame Hazırlandı

Ankara'da DHKP-C üyesi oldukları, ODTÜ kampüsünden geçirilen yol yapım çalışmaları ile bazı protesto ve olaylara katıldıkları gerekçesiyle 24 kişi hakkında iddianame düzenlendi.

10 Mart 2016 Perşembe 12:00A+A-

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçlar Soruşturma Bürosunda görevli cumhuriyet savcısı tarafından düzenlenen iddianamede, Ali Sedat D, Ayla H, Vedat D, Zeynep T, Özlem Eda O, Aydın C, Ersin O, Sıla Y, Hakan T, Nazım Y, Tolga U, Serap O, Mehmet Can A, Dilek Y, Hüseyin G, İlker I, Hüseyin T, Elif Ç, Cansu Ö, Ünal Ç, Cem D, Eda A, Can A. ile Cem E. şüpheli olarak yer aldı.

İddianamede, Türkiye genelinde meydana gelen Gezi Parkı odaklı olaylar ile bunlarda yaralanan Berkin Elvan'ın tedavi gördüğü hastanede 11 Mart 2014'te hayatını kaybetmesinin, DHKP-C tarafından provoke edilerek, şiddet içerikli eylemlerin malzemesi olarak kullanıldığı belirtildi.

ODTÜ kampüsü içinden geçirilen yolun yapım çalışmalarının da DHKP-C tarafından protesto görünümlü eylemlerde örgüt mensupları ve kitleleri yönlendirmede kullanıldığı ileri sürülen iddianamede, Mamak'ta yapılan cami-cemevi inşaatı ile Soma'da meydana gelen maden kazasının da örgütçe sahiplenilerek aynı bahanelerle kullanıldığı, Ankara'nın değişik yerlerinde, farklı tarihlerde güvenlik güçlerine karşı molotofkokteyli, havai fişekli, taşlı ve sopalı saldırıları içeren yasa dışı eylemler gerçekleştirildiği bildirildi.

Zanlıların, "silahlı terör örgütüne üye olmak", "silahlı terör örgütüne üye olmamakla birlikte örgüt adına suç işlemek", "terör örgütü propagandası yapmak", "silahla katıldıkları toplantı ve yürüyüşte ihtara rağmen dağılmamak", "toplantı ve gösteri yürüyüşüne yasak araçlarla katılmak" ve "görevi yaptırmamak için direnme" suçlarından cezalandırılmasının talep edildiği iddianame, Ankara 2. Ağır Ceza Mahkemesinde değerlendirme aşamasında bulunuyor.

AA

HABERE YORUM KAT

1 Yorum