1. HABERLER

  2. HABER

  3. DHKP-C’li Gencin Cenazesinde Gerginlik
DHKP-C’li Gencin Cenazesinde Gerginlik

DHKP-C’li Gencin Cenazesinde Gerginlik

Gülsuyu’nda tören ısrarı nedeniyle oğlunun cenazesini defnedemeyen baba, cezaevine geri götürüldü.

02 Ekim 2013 Çarşamba 11:18A+A-

DHKP-C'li Hasan Ferit Gedik için Gülsuyu'nda tören yapmak isteyen fakat izin verilmeyen grubun bekleyişi sürüyor.

İstanbul Maltepe'de pazar akşamı torbacılar tarafından öldürüldüğü iddia edilen DHKP-C üyesi Hasan Ferit Gedik (21) için dün Küçük Armutlu'daki cemevinde tören düzenlendi.

Gedik'in yakınları, cenazeyi Maltepe Gülsuyu'na götürüp orada da tören yapılmasını istedi. Ancak polis ekipleri, güvenlik gerekçesiyle cenazenin Maltepe'ye götürülmesine izin vermedi.

Hasan Ferit Gedik'in babası İbrahim Gedik de bir kişiyi bıçakla öldürdüğü gerekçesiyle tutuklu bulunduğu Bolu Cezaevi'nden cenazeye katılmak üzere izinle cemevine getirildi. Gedik'in bir elinin, sivil jandarma görevlisine kelepçeli olduğu görüldü. Acılı baba, oğlunun tabutunu bir süre taşıdı. Cenaze daha sonra Gedik ailesinin evine götürüldü.

İbrahim Gedik, cenazenin mezarlığa götürülmesini istedi. Ancak DHKP-C mensupları buna kaşı çıktı. Baba Gedik ile grup arasında tartışma yaşandı. Gruptakiler cenazenin Gülsuyu'na götürüleceğini söyledi. Buna karşı çıkan baba, oğlunu toprağa vermek istediğini kaydetti.

Baba Gedik "Ben oğlum için cezaevinden gelmişim. Cenazemi defnedeceğim" dedi. Grup üyeleri ise "Buna sen karar veremezsin" deyince baba ile grup üyeleri arasında tartışma çıktı. Çıkan tartışma sonrasında omuzlardaki cenaze Polis barikatının olduğu yere kadar götürüldü. Cenazenin Gülsuyu'na götürülme girişimine polis izin vermedi. Bir süre polisle tartışan grup daha sonra oturma eylemi başlattı.

Baba Gedik ise Bolu Cezaevine geri döndü.

Gedik'in dedesi İbrahim Meral ise "Gülsuyu'nda tören yapmak istedik ama buna izin vermediler. Sonuna kadar direneceğiz, törenimizi orada mutlaka yapacağız" dedi.

Dün akşam saatlerinde pankart açıp ateş yakan grubun bekleyişi halen devam ediyor.

 

HABERE YORUM KAT

2 Yorum