1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. DHKP-C'den HizbulEsed’e Taziye
DHKP-C'den HizbulEsed’e Taziye

DHKP-C'den HizbulEsed’e Taziye

DHKP-C örgütü Halk Cephesi-Uluslararası İlişkiler Komitesi adıyla yayınladığı açıklamada Esed ve Hizbullah'a övgüler dizip Müslümanlara hakaret ettiler.

21 Mayıs 2016 Cumartesi 00:16A+A-

Suriye'de Esed saflarına ve PKK/YPG örgütü saflarına katılan ve Türkiye'de birçok canlı bomba saldırısına imza atan DHKP-C yayınladığı bildiri ile Suriye'de katliam yapan Hizbullah'a övgüler dizdi. Suriye'de muhalifler tarafından öldürülen Hizbullah komutanı Mustafa Bedreddin'i şehit olarak niteleyen örgüt Nusret Cephesi ve ÖSO gibi muhalif yapılara da hakaret etmekten geri durmadı.

ABD destekli Esed'i ABD karşıtı gösterme kurnazlığı içerisine girilerek romantik solcu edasıyla katilseviciliğin yapıldığı bildiride tehditler savurarak Esed dostu Hizbullah komutanına başsağlığı dileniyor.

Halk Cephesi'nin yayınladığı bildiriden dikkat çeken kısımlar:

Emperyalistler ve kuklaları daha önce de Afganistan’da, Irak’ta, Libya’da aynı saldırıları ve katliamları gerçekleştirdiler. Suriye halklarını da 2011 yılından bu yana teslim almaya çalışıyorlar. Halkları teslim alabilmek için her türlü cinayeti işleyen bu katiller topluluğu, emperyalizmin çıkarları için birçok katliama imza attı.

Bu saldırılar karşısında ise Suriye halkları resmi ordu saflarında, köylerde halk komiteleri saflarında ve direnişe destek veren Hizbullah gibi örgütlerinde saflarında direniyor. Bu direniş meşrudur, bu direniş antiemperyalist niteliği itibariyle ilericidir. Suriye halkları bu haklı savaş ve Hizbullah gibi örgütlerin desteğiyle birlikte emperyalizmi geriletmiştir, her geçen gün de geriletmeye devam etmektedir.

İşte Komutan Bedreddin’de Suriye halklarının bu haklı savaşı için savaşan Hizbullah’ın askeri liderlerinden biriydi. Bedreddin’in bütün hayatı emperyalizme karşı direnişle geçmiştir. 80’lerin başında Filistin direnişi saflarında savaşmıştır. Mücadele yürüttüğü bir dönemde Kuveyt hapishanelerinde tutsak düşmüştür. Tutsaklıktan kurtulduktan bir süre sonra tekrar Lübnan’a dönmüş, Lübnan halkının siyonizme karşı yürüttüğü Güney Direnişinin önder komutanlarından birisi olmuştur.

ABD emperyalistleri, İsrail ve işbirlikçileri Mustafa Bedreddin’in şehitliği üzerine boşuna sevinmesin, direnen halklar emperyalizme karşı direnme savaşında birçok Bedreddin yetiştirecektir. Suriye'de yeni yaşanan Alevi halkına yönelik katliam ve Bedreddin'in katledilmesi sonrasında öfkemiz ve hesap sorma isteğimiz büyüyor. Yapılan katliamların, katledilen kadroların hesabını mücadelemizi büyüterek ve emperyalizmi Türkiye'den vurarak soracağız!

Bu katliamlar sonrasında Suriye halklarına, Hizbullah'a başsağlığı diliyoruz. Mustafa Bedreddin mücadelemizde yaşayacak!

Kaynak : ISLAH HABER

HABERE YORUM KAT

5 Yorum