1. HABERLER

  2. HABER

  3. DHKP-C’den Bir Özür Daha: “Yanlışlıkla Vurduk!”
DHKP-C’den Bir Özür Daha: “Yanlışlıkla Vurduk!”

DHKP-C’den Bir Özür Daha: “Yanlışlıkla Vurduk!”

Gazi Mahallesi'nde DHKP-C ile uyuşturucu çeteleri arasında çıkan çatışmada hayatını kaybeden lise öğrencisi Mehmet Emin Akgül'ün "yanlışlıkla" vurulduğu şeklinde bir açıklama yapıldı.

06 Mart 2015 Cuma 11:10A+A-

Gazi Mahallesi'nde geçtiğimiz hafta çıkan çatışmada lise öğrencisi Mehmet Emin Akgül ve Murat Çelik hayatını kaybetmişti.

Olaya ilişkin Halkınsesitv'de yer alan "Gazi  Cephe Milisleri" açıklamasında lise öğrencisi Akgül'ün "yanlışlıkla" vurulduğu belirtilerek özür dilendi.

Açıklamanın bir bölümü şöyle:

“Milislerimiz daha öncesinde uyarılan Muro isimli torbacının bir arabada bulunanlarla uyuşturucu alışverişi yaptığını görmüş ve buna müdahale etmişlerdir...  yaşanan tartışma sonrasında milislerimiz bu ticareti yapanları tarayarak mahallemizi, gençlerimizi zehirleyen Muro isimli torbacıyı cezalandırmışlardır... Ancak bu sırada o sokakta bulunan, çeteci ve torbacılarla hiçbir alakası olmayan Mehmet Emin Akgül de vurulmuştur...
Mehmet Emin mahalle halkının tanıdığı, sevdiği bir gencimizdi... o gün etrafın karanlık olması göz önünde bulundurulup buna uygun sorumlulukla hareket edilmediği ve yeterince dikkatli olunmadığı için böyle bir sonuç yaşanmıştır. Halka zarar veren eylemleri hep eleştirdik ve bu anlayışı mahkum ettik... Halka zarar verme ihtimali olan eylemleri iptal ettik. Çünkü bütün eylemlerimizde halkın güvenliği önemli ilkelerimizden birisidir... Ancak bu eylemde aynı anlayışla hareket edilmemesi böylesi bir kayba neden olmuştur. Bu nedenle tüm halkımızdan, Mehmet Emin’in ailesi ve yakınlarından özür diliyoruz!”

 

HABERE YORUM KAT