1. HABERLER

  2. HABER

  3. DHKP-C Operasyonunda 2 Tutuklama
DHKP-C Operasyonunda 2 Tutuklama

DHKP-C Operasyonunda 2 Tutuklama

Okmeydanı'nda DHKP/C'ye yönelik operasyonda gözaltına alınarak adliyeye sevk edilenlerden 2'si tutuklandı. Diğer 19 şüpheliden 7'si de tutuklanmaları istemiyle mahkemeye sevk edildi.

04 Nisan 2015 Cumartesi 22:01A+A-

Okmeydanı'nda iki gün önce DHKP/C'ye yönelik operasyonda gözaltına alınan 5'i 18 yaşından küçük 24 kişi, emniyetteki işlemlerinin ardından Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na gönderildi. 

18 yaşından küçük 5 şüpheliden 2'si tutuklandı, 3'ü savcılıktan serbest kaldı. 

12 KİŞİ SERBEST BIRAKILDI

Savcılık sorguları tamamlanan diğer 19 kişiden İngiliz vatandaşı Stephen Shah Kaczynski'nin de aralarında bulunduğu 7'si tutuklanmaları istemiyle mahkemeye sevk edilirken, 12 kişi serbest bırakıldı. Serbest bırakılanlardan 6'sı hakkında adli kontrol şartı getirildi.

Bu arada, İdil Kültür Merkezi'nde yakalanan 52 yaşındaki İngiliz vatandaşı Kaczynski'nin Almanya'da da terör örgütü DHKP/C eylemlerine katıldığı tespit edilerek, buna ilişkin fotoğraflar adli makamlara sunuldu. 

Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin iki gün önce Okmeydanı'nda düzenlediği operasyonda 5'i çocuk 24 kişi gözaltına alınmıştı. Gençlik Federasyonu Derneği, İdil Kültür Merkezi ve Okmeydanı Haklar ve Özgürlükler Derneği'nin de aralarında bulunduğu 38 adreste yapılan aramalarda 2 ruhsatsız tabanca, otomatik av tüfeği, sinyal kesici cihaz, çok sayıda mermi ve örgütsel doküman ele geçirilmişti.

 

Etiketler :

HABERE YORUM KAT