1. HABERLER

  2. HABER

  3. DHA'dan İslamofobik Algı
DHA'dan İslamofobik Algı

DHA'dan İslamofobik Algı

Suruç'ta 32 kişinin öldüğü saldırıyı düzenleyen canlı bomba Abdurrahman Alagöz'ün ailesi ve komşuları ile görüşen DHA, haberinde ilginç bir şekilde Kur'an-ı Kerim vurgusu yaptı.

22 Temmuz 2015 Çarşamba 17:47A+A-

Aydın Doğan'ın sahibi olduğu Doğan Haber Ajansı, 11 Eylül'den sonra Müslümanları hedef alan Batı medyasını aratmayacak bir habere imza attı.

Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde önceki gün 32 kişinin öldüğü saldırıyı düzenleyen canlı bomba olduğu belirlenen Abdurrahman Alagöz'ün Adıyaman'daki ailesi ve komşuları ile görüşen DHA abonelerine servis ettiği haberde, garip bir şekilde "Kur'an-ı Kerim" vurgusu yaptı.

Canlı bombanın babası Zeynel Abidin Alagöz ile görüşen DHA, aynı zamanda ailenin komşuları ile de konuştu. Tanıdıkların, aile hakkında görüşlerine de yer verilen haberdeki “Komşuları, Alagöz kardeşlerin tamamının Kur'an-ı Kerim okuduğunu ve dindar olduklarını vurguladı" cümlesi ise dikkat çekti.

Suruç saldırısının ardından özellikle HDP çevresince dindar insanlar potansiyel IŞİD'çi gibi gösterilmeye çalışılırken DHA'nın, Alagöz ailesinin tamamının Kur'an-ı Kerim okumayı bildiğine özellikle vurgu yapması 11 Eylül'den sonra Müslümanları hedef alan haberleri akıllara getirdi.

Yeni Şafak

HABERE YORUM KAT