1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Devrim Muhafızları Komutanı Suriye’de Öldürüldü
Devrim Muhafızları Komutanı Suriye’de Öldürüldü

Devrim Muhafızları Komutanı Suriye’de Öldürüldü

İranlı yetkililer Hasan Şateri’nin Şam’dan Beyrut’a giderken öldürüldüğünü duyurdu.

14 Şubat 2013 Perşembe 14:34A+A-

HAKSÖZ-HABER

Devrim Muhafızları Komutanlığı sözcüsü Ramazan Şerif adına websitesinde yayınlanan duyuruda “Komutan Hasan Şateri Şam’dan Beyrut’a giderken Siyonist rejim ajanları ve destekçileri tarafından şehit edildi” ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada Şateri’nin Devrim Muhafzılarının komutanlarından biri olduğunu ve Lübnan’ın İmarı İçin İran Komitesi başkanlığını yaptığı bildirildi.

Fars Ajansı, Şateri’nin Salı günü öldürüldüğünü duyurmuş fakat ayrıntı vermemişti.

Cenaze töreni bugün sabah Tahran’da yapıldı. Törene Devrim Muhafızları Genel Komutanı Ali Caferi ve dış operasyonlardan sorumlu Kudüs Ordusu şefi Kasım Süleymani ve Hamaney’in temsilcisi Ali Saidi de katıldı.

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi Şateri’nin tam olarak nerede öldürüldüğünün bilinmediğini fakat direnişçilerce arabasının Şam ile Beyrut yolu üzerinde saldırıya uğradığını açıkladı.

Beyrut’taki İran Elçiliği “silahlı teröristler”ce öldürülen Hasan Şateri’nin Hüsam Hoşnevis ismiyle bilindiğini açıkladı. Bilindiği gibi İran kaynakları Suriyeli direnişçileri Siyonist rejimin işbirlikçisi ve terörist şeklinde yaftalıyorlar.

Elçilik açıklamasında Şateri’nin 2006 yılında İsrail ve Hizbullah arasında yaşanan savaşın ardından oluşturulan Lübnan’ın İmarı Komitesinden sorumlu olduğu duyuruldu.

Lübnan’da yayınlanan es-Sefir gazetesi ise Hoşnevi’nin Suriye’de özellikle Halep’in  yeniden imarı projelerini takip ettiğini iddia etti.

 

HABERE YORUM KAT

32 Yorum