1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Devletin malı deniz yemeyen keriz mi?
Devletin malı deniz yemeyen keriz mi?

Devletin malı deniz yemeyen keriz mi?

5 yıl geçti, Demirören Ziraat Bankası'na borcunun yalnızca yüzde 3,2'sini ödemiş!

28 Mart 2023 Salı 18:30A+A-

HAKSÖZ HABER

Demirören Holding’in, Doğan Medya Grubu’nu satın almak için, 2018'de Ziraat Bankası’ndan kullandığı 895 milyon dolarlık kredi borcunun yalnızca yüzde 3,2’sini ödediği ortaya çıktı.

Devletten çekilen kredi ile iktidar karşıtı medya bloğunu satın alan Demirören Grubu anlaşılan o ki borcunu farklı şekilde ödediğini düşünüyor. Demirören’e bağlı gazete ve televizyon kanalları ise gündem belirleme konusunda tabir-i caizse nal topluyor. O zaman bu iş kime, nasıl yaradı sormadan edemiyoruz? Ziraat Bankası Genel Müdürü Alpaslan Çakar ise “Aksama yaşanması durumunda her türlü aksiyon hızlıca alınacaktır” diyerek kamu bankalarının süreci takip ettiğini belirtti.

Herhalde sadece Demirören bu “alışverişten” faydalanmış oldu. Tabi ki bir de Aydın Doğan çok ciddi bir kazanç elde etti. Medya araçlarının ve imkanlarının oldukça çeşitlendiği bir zaman diliminde gazeteler artık matbu olarak basılmaktan vazgeçerken sırf sahip oldukları sembolik değer sebebiyle Milliyet ve Hürriyet’e onca yatırım yapmak çok anlamlı değildi zaten...

Devletten alınan kredinin çok cüzi bir kısmını ödeyen Demirören Grubu "devletin malının deniz" mantığıyla borcunu bir şekilde ödediğini zannediyor olmalı. Birileri gerekli uyarıyı yapmakta gecikmemeli!

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT

7 Yorum