1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. “Devlet Bahçeli, AK Parti'ye 'Üst Akıl' Oldu”
“Devlet Bahçeli, AK Parti'ye 'Üst Akıl' Oldu”

“Devlet Bahçeli, AK Parti'ye 'Üst Akıl' Oldu”

Karar TV’ye konuk olan Gelecek Partisi Sözcüsü Selim Temurci, MHP lideri Devlet Bahçeli’nin AK Parti’ye ‘üst akıl’ olduğunu söyledi.

14 Mayıs 2020 Perşembe 09:29A+A-

Gelecek Partisi Sözcüsü Selim Temurci Karar TV’ye canlı yayınında gazete yazarlarının sorularını cevapladı. Temurci, AK Parti İl başkanıyken yakından tanıklık ettiği 15 Temmuz gecesiyle ilgili çarpıcı açıklamalar yaptı; AK Parti-MHP ilişkisi, Devlet Bahçeli'nin son çıkışı, Sefahattin Demirtaş ve yaygınlaşan tehdit dili bağlamlarında değerlendirmelerde bulundu.

Selim Temurci'nin açıklamalarından öne çıkan bazı vurgular şöyle:

- AK Parti'nin geldiği nokta ile bizim ayrılmamız birbirinden bağımsız değildir. 15 Temmuz gecesi birçok şey değişti. Sadece İstanbul'u değil, Türkiye'yi ayağa kaldıran bir çalışma yaptık. Buna rağmen ayrılma süreci oldu...

- 15 Temmuz gecesi Cumhurbaşkanı konuşana kadar kim ne yaptı bir araştırın. Telefonu açmaktan korkanlar o saatten sonra kahraman oldu... Biri telefonu açmadı, sinirden telefonu kırdım... 15 Temmuz'dan kahramanlar yaratmaya çalışıyoruz.

- Menfaatini kaybetme korkusuyla tehdit diline sarıldılar.

- 28 Şubattan daha ağır şartlar var... Hani ortak akıl ile hareket edilecekti, demokrasi, hukuk, insan hakları önemsenecekti?

- Dava dediğimiz yapı yoldan çıktı

- Devlet Bahçeli'yi siyasi aklı için tebrik etmek lazım. Yüzde 10 oyla iktidardan daha güçlü bir yanı hiç olmamıştı. AK Parti'nin üst aklı oldu.

- AK Parti’nin kendi programını bırakıp, MHP programına geçtiğini herkes biliyor. AK Parti yöneticileri de biliyor.

- "PKK'yı terör örgütü olarak kabul etmiyorum" diyen Demirtaş'ın barış güvercini gibi sunulmasını kabul etmiyorum. Demirtaş da Kavala da. Ama Demirtaş önce özür dilemeli, özeleştiri yapmalı.

 

HABERE YORUM KAT

8 Yorum