1. HABERLER

  2. HABER

  3. HUKUK

  4. Dersim’de Alevici çevrelerin zorba tavırları devam ediyor!
Dersim’de Alevici çevrelerin zorba tavırları devam ediyor!

Dersim’de Alevici çevrelerin zorba tavırları devam ediyor!

Dersim’de TÜGVA’nın mekân değişikliğini bakın Cumhuriyet nasıl anlamış?

20 Aralık 2020 Pazar 12:19A+A-

HAKSÖZ HABER

Geçtiğimiz günlerde açıklama yapan Dersim Araştırmaları Merkezi, şehirde birçok ‘tarikatın ve dinci vakfın’ faaliyet yürüttüğünden şikayetçi olmuştu. Ne hakla İslami oluşumların veya kendilerinden farklı dünya görüşüne sahip çevrelerin örgütlenme hakkından rahatsız oldukları anlaşılmayan sol-Alevici çevreler mafyatik tavırlarını sürdürdüler.

Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA)’nın temsilcilik binasını başka bir yere taşımasını ‘tabela indirdi’ şeklinde yorumlayan Cumhuriyet ise bir kere daha  manipülasyona dayalı habercilik anlayışını göstermiş oldu. Konuyla alakalı görüştükleri DAM Başkanı Selman Yeşilgöz, “Tabelanın indirilmesi tabii ki önemli ama esas önemli olan Dersim’deki tüm bu tarikat, cemaat ve vakıfların faaliyetlerinin durdurulmasıdır.” ifadelerini kullanarak faşizan zihniyetini gözler önüne sermiş oluyor.

Çok enteresan bir şekilde her meselede kendilerini mağdurmuş gibi lanse eden sol-Alevici çevrelerin küstah tavırları kendisinden başka herkesi düşmanlaştıran bir nefret ideolojisinden neşet ediyor. Bu çevrelerin Kemalizm’in gadrine uğramış Seyyit Rıza'nın torunları olduğuna inanmak bile güç!

epomwkpxeaezqct.jpg

Etiketler : , , , ,

HABERE YORUM KAT

7 Yorum