1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. DEDEF kolektifi cemaat birlikteliğine karşı
DEDEF kolektifi cemaat birlikteliğine karşı

DEDEF kolektifi cemaat birlikteliğine karşı

Dersim Dernekleri Federasyonu (DEDEF), cemaatlerin Tunceli’deki faaliyetlerini hazmedemedi ve Sol-Kemalist tayfaya basın açıklamasında bulundu.

08 Aralık 2020 Salı 11:21A+A-

HAKSÖZ HABER

Sol-Kemalist gazetelerde: “DEDEF, devlet destekli tarikat ve derneklerin Tunceli’deki faaliyetlerine tepki gösterdi” başlıklı bir haber yayımlandı. Geçtiğimiz haftalarda bu tarz birkaç haber daha Sol-Kemalist gazetelerde yer almıştı. Cemaatlerin herhangi olumsuz somut bir eylemi ve söylemi dile getirilmezken sürekli olarak bühtanda bulunulması oldukça düşündürücü!

Sol-Kemalist gazetelerin haberleştirdiği basın bildirisinde, “DEDEF Başkan Yardımcısı Güzel, tarikatların dernek ve vakıf adı altında kurumlaştıklarını belirterek “Bilimin merkezi olması gereken Munzur Üniversitesi, bu gerici cemaat ve tarikatların cirit attığı ve kadro kaptığı bir çiftlik haline gelmiş durumda” dedi.  Dersim Dernekleri Federasyonu (DEDEF), devlet destekli tarikat, cemaat ve derneklerin Tunceli’deki faaliyetlerine karşı Tunceli, Adana, Mersin, İzmir, Ankara, Bursa, İzmit ve İstanbul’da basın açıklaması yaparak “Tarikat örgütlenmelerine boyun eğmeyeceğiz” ifadeleri kullanıldı.

Kemalist bürokrasi mensubu camiaların, dindar cemaatlere devlet destekli demesi kadar zavallı bir durum olamaz. Dindar cemaatleri, tarikat kavramı ile nitelemek de cahillik olmasa gerek. Tarikat şeyhlerinin eylemleri ve tarikatların söylemleri üzerinden bütün Müslüman cemaatlerin aynı kefeye konulması gibi bir durum söz konusu edilmeye çalışılmakta.

DEDEF başkan yardımcısı farkında olmasa gerek; kendileri de dernek altında birleşen alevi tabanlı cemaatlerden müteşekkiller. Diğer dini yapıları kriminalize ederek hedef göstermenin mantığını sorgulaması gerekirken, ‘gericilik’ yapmayı tercih ediyor.

Sol-Kemalist gazeteler zaten İslam’a düşmanlığı ile maruf. DEDEF ise daha önce de bu tarz çıkışlarda bulunmuştu. DEDEF, Sol-Kemalist gazete ve tvlerden bize yardım edin, bu konuyu gündemleştirin, çamur atın der gibi bir hal ile konuyu gündem etmeye çalışıyor. Ortada somut hiçbir delil, eylem ve en önemlisi kötü niyetli bir iş yokken hatta.

Sürekli olarak lakırdısı edilen gericilik, Sol-Kemalist kafanın tam olarak bu yaptığı değilse nedir?

Kendisi haricinde düşünen, çalışan, çabalayan, hiçbir yapı ve kişiyi kabullenememek onları öteki olarak gösterip mimlemeye çalışmak gericilik değilse, gericilik sadece İslam’a müntesip olmak mıdır?

HABERE YORUM KAT

1 Yorum