1. HABERLER

  2. HABER

  3. ‘Dersim Katliamı’ CHP’yi Vurdu
‘Dersim Katliamı’ CHP’yi Vurdu

‘Dersim Katliamı’ CHP’yi Vurdu

CHP’nin basına kapalı grup toplantısına “Atatürk tartışması” damgasını vurdu. Hüseyin Aygün’ün ihracı isteniyor.

16 Kasım 2011 Çarşamba 12:59A+A-

Dersim katliamında CHP ve devletin baş sorumlu olduğunu söyleyen CHP'li vekil parti içinde büyük tartışmalara neden oldu.

CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün’ün bir gazeteye verdiği röportajda Dersim katliamının sorumlusu olarak CHP’yi göstermesi ve Atatürk’ün de bundan haberdar olduğunu öne sürmesine bazı milletvekilleri çok sert tepki gösterdi.

Edinilen bilgilere göre, bazı vekiller “CHP’li olmayan, partinin ilkelerini benimsemeyene kapı açık. Tüzük hükümleri uygulansın” diyerek tepkilerini dile getirdi.

Bu vekiller, Aygün’ün söz konusu açıklamalarının genel merkez tarafından tasvip edilip edilmediğini de sordular. Genel merkezden yarına kadar bir açıklama yapılmazsa, İsa Gök, Haluk Koç ve Nur Serter'in de aralarında bulunduğu bir grup milletvekili yarın saat 13:00'te basın toplantısı yapıp tepkilerini bir de kameralar karşısında dile getirecekler.

Söz konusu açıklamaların genel merkez tarafından tasvip edilip edilmediğini de sordular. Genel merkezden yarına (bugün) kadar bir açıklama yapılmazsa, İsa Gök, Haluk Koç ve Nur Serter’in de aralarında bulunduğu bir grup milletvekili basın toplantısı yapıp tepkilerini kameralar karşısında dile getirecekler.

Eleştirilerin odağındaki Hüseyin Aygün ise kendini savundu. “CHP’ye ve Atatürk’e saygısızlığım olmadı” diyen Aygün, CNN Türk’e yaptığı açıklamada “ulusalcı kanadın derdi başka. Partinin yenilenmesini istemiyorlar” ifadesini kullandı.

CHP'de daha önce de Onur Öymen'in sözleri yüzünden Dersim tartışması yaşanmıştı. Onur Öymen, Dersim katliamını savunan sözler sarf edince parti içinde ve ülke gündeminde uzun süre tartışmalara neden olmuştu. Dönemin Grup Başkanvekili Kılıçdaroğlu, Onur Öymen'i istifaya çağırmıştı ancak daha sonra vazgeçmişti.

 

HABERE YORUM KAT