1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Dera’yı kuşatan katil Esed ve İran camiye saldırdı
Dera’yı kuşatan katil Esed ve İran camiye saldırdı

Dera’yı kuşatan katil Esed ve İran camiye saldırdı

Katil Esed güçleri ve İran’a bağlı çeteler, Suriye'de intifadanın başladığı Dera ilinin merkez mahallelerinden Dera el-Beled'deki Ömeri Camisi'ni hedef aldı.

05 Eylül 2021 Pazar 17:06A+A-

Beşşar Esed rejimi ve İran destekli yabancı terörist gruplardan oluşan rejim güçlerinin, Suriye'nin güneyinde Dera ilinin merkez mahallelerinden Dera el-Beled'e gece yarsından sonra başlattığı yoğun saldırılar sürerken, Suriye ayaklanmalarının başlama noktası olan Ömeri Camisi hedef alındı.

Deralı aktivistlerin kurduğu Horan Özgürleri Topluluğu sözcüsü Eymen ebu Nokta, AA muhabirine yaptığı açıklamada, rejim güçlerinin, Dera ilinin merkez mahallelerinden Dera el-Beled’i kontrol altına almak için gece yarısından itibaren başlattığı yoğun yıpratma saldırılarını sürdüğünü söyledi.

Mahalle halkı ve eski muhalifler ile rejim güçleri arasında şiddetli çatışmaların yaşandığını belirten Ebu Nokta, rejim güçlerinin herhangi bir eksende henüz bir ilerleme kaydedemediğini aktardı.

Ebu Nokta, İran destekli 4. Tümenin topçu saldırısıyla Suriye'de ayaklanmaların başladığı Ömeri Camisi'ni hedef aldığını belirtti.

Vurulan camide ciddi maddi hasar meydana geldiğini ifade eden Ebu Nokta, mahallede ölü veya yaralı olmadığını söyledi.

Ebu Nokta, Dera'daki muhaliflerin, Esed rejiminin saldırılarına karşılık vermesi halinde, Rus askerlerinin de rejime destek verip saldırı düzenleyecekleri konusunda görüşmelere katılan Rus komutanlarından tehdit aldıklarını aktardı.

Suriye muhalefetinin lideri Muslat, "Dera'da halkımıza karşı işlenen suçun durdurulmaması halinde herhangi bir siyasi süreçte uluslararası topluma olan bağlılığımızın hiçbir anlamı kalmayacak." İfadelerini kullanarak Esed rejiminin Dera'ya yönelik saldırılarına sert tepki gösterdi.

Bölge halkı adına müzakereleri yürüten Dera Merkezi Komitesi, 4 Eylül'de Esed rejiminin anlaşmayı bozduğunu açıklamıştı.

 

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

1 Yorum