1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Dera'da Varil Bombalı Saldırı
Dera'da Varil Bombalı Saldırı

Dera'da Varil Bombalı Saldırı

Suriye'de rejimin Dera’nın kuzeybatısındaki Muzayrib köyüne yönelik varil bombalı saldırısında 17 kişi öldü, onlarca kişi de yaralandı.

18 Şubat 2014 Salı 14:36A+A-

Muhaliflerin Al Jazeera'ya verdiği bilgiye göre, varil bombası bir okulun yakınına düştü. Ölenler arasında çocukların da olduğu belirtildi ancak sayı verilmedi. 

Kaynaklar yaralılardan bir bölümünün durumunun ağır olduğunu ve ölü sayısının artabileceğini aktardı. 

Varil bombalı saldırılar ülkenin kuzeyindeki Halep kentinde de sürdü. 

Suriye askeri helikopterleri Halep’in Hananu Mahallesine varil bombası atarken, bir çok binada hasar meydana geldi.

Helikopterler ayrıca Halep’in İnzar Mahallesi’ne de varil bombalı saldırı düzenledi.

Al Jazeera kaynaklarına göre ayrıca, Suriye savaş uçakları Pazartesi günü Halep’in kırsalındaki Neyreb Kampı yakınlarına misket bombası attı. 

Bu arada başkent Şam'ın kuzeyindeki Yebrud'daki çatışmalardan dolayı çok sayıda Suriyeli bölgeyi terk etmeye devam ediyor.

BM Mülteciler Yüksek Komiserliği 10 Şubat’tan bu yana  süren çatışmalardan dolayı Yebrud’dan yaklaşık 12 bin kişinin Lübnan’ın Arsal kentine göç ettiğini söyledi.

Yaklaşık 5 bin mültecinin de Suriye–Lübnan sınırında beklediği bildiriliyor. 

Yerel Koordinasyon Komiteleri ayrıca, Suriye ordusunun Şam’ın kırsalındaki Yebrud'u sabahın erken saatlerinden itibaren tanklarla bombaladığını söyledi. Grup ayrıca bölgede ölü ve yaralıların olduğunu da bildirdi. Bölgede muhalifler ile Suriye birlikleri arasındaki çatışmalar devam ediyor.

Şam ve Halep arasında stratejik bir öneme sahip Yebrud aynı zamanda Şam’ın kuzeyindeki dağlık Kalamun bölgesinde muhaliflerin kontrolündeki tek şehir. 

 

HABERE YORUM KAT