1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Dera’da Saldırılar da Direniş de Sürüyor
Dera’da Saldırılar da Direniş de Sürüyor

Dera’da Saldırılar da Direniş de Sürüyor

Esed rejimi ve destekçilerinin saldırılarının sürdüğü Dera’da direniş grupları da gerçekleştirdikleri operasyonlarla düşmana darbeler indirmeye devam ediyor.

29 Haziran 2018 Cuma 16:04A+A-

Dera’da Çarşamba günü, operasyon odasındaki grupların Dera’nın batısındaki hava savunma üssüne doğru ilerlemeye çalışan Esed’in iki tankı imha edildi. Savaş muhabirleri; muhaliflerin, Esed ve İran askerlerinin hava savunma üssüne yönelik girişimlerine karşı koyduğunu belirtti.

Rus savaş uçakları önceki gün Saida, Masifra, Giza, Nuvei, Da’al, Tafs, Abtah, Tire ve Batı Kahil’in mahallelerine top ve füze saldırılarına başladı. Bu saldırılarda 8 kişi hayatını kaybederken birçok yaralının olduğu da söyleniyor

Yapılan hava saldırıları sonucu Dera’da sivil savunma merkezi kullanılamaz hale geldi. Bu arada Keferya’da Muhalifler ile Rejim güçleri arasında şiddetli çatışmalar yaşandığı bildirildi.

Esed ve İran’ın Kayıpları Artıyor

Öte yandan Dara Operasyon Odası, bölgedeki çatışmalarda Esed milislerinin 53 üyesinin öldürüldüğünü ve yaralandığını doğruladı. Güneydeki “İzleme Birimi”, 1 subay da dahil olmak üzere 8 üyenin öldürüldüğünü teyit etti. Operasyon Odası, Esed milislerinin bir kasabaya saldırı girişiminde bulunmaları sonucunda kuvvetli bir direnişle karşılaşılması sonucu olayın aleyhlerine dönmesiyle, zayiat ve can kayıplarının arttığını açıkladı. Merkez Operasyon Odası’na göre, itfaiyecilerin sanayi bölgesinde yangın kaynaklarının Esed milislerinin Dara’daki Hamida al-Tahir’i bariyerini hedeflediklerini ama bunun sonucunda olayın aleyhlerine dönmesiyle Esed milislerinin birçok kaybı olduğunu belirtti. Bir savaş uçağının ve iki tankın füzelerle imha edilmesi, 57 mm’lik bir tanksavar topunun imhası, bir BMB aracının imhasına ek olarak birkaç tankın imha edilmesini ve patlayıcıların imha edilmesi “araç kayıpları” olarak kayıtlara geçti.

Diğer yandan Dara’da “keskin nişancı kaplan” lakaplı bir İran lejyoneri olan askeri emir Hassan Dandash öldürüldü. Esed muhiplerinin sosyal paylaşım sitelerinde “keskin nişancı kaplan” olarak adlandırdıkları Dandash’in fotoğraflarını paylaşmaları ve gündem etmeleri acılarının büyük olduğunun göstermektedir. Daha önce “Merkez Operasyon Odası”, Daraa’nın doğusundaki çatışmalar sırasında İran’ın tetikçisi Albay Heytem Ahmed Abud’un öldürüldüğü bilgisini geçmişti.

Fetih Medya sitesinin aktardığı listeye göre Esed ve İran’ın kayıpları:

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT

1 Yorum