1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Dera'da Özgürleştirme Operasyonları
Derada Özgürleştirme Operasyonları

Dera'da Özgürleştirme Operasyonları

Suriyeli direnişçilerin Dera'daki ortak operasyonları sürüyor. Bölgeden zafer görüntüleri geliyor. (VİDEO)

11 Haziran 2013 Salı 12:33A+A-
Birçok tugayın ortak operasyonla Dera'daki İnhal bölgesini ele geçirmesinden sonra operasyon ayrıntıları gelmeye devam ediyor. 
 
Suriye İslam Cephesi sayfasının yayınladığı bildiriye göre operasyon ayrıntıları şöyle:
 
"Onlarla savaşın ki Allah onlara ellerinizle azap etsin onları rezil etsin ve onlara karşı size yardım etsin ve mümin bir kavmin göğsünü ferahlatsın."
 
Ahrar eş-Şam İslami Hareketine bağlı Harameyn Tugayı Aslanları, ÖSO'ya bağlı bazı taburlar ve mıntıkadaki devrimcilerle beraber İnhal şehrinde bulunan aşağıdaki askeri bariyerleri özgürleştirdiler:
 
1- Mifreg Selmin Askeri Bariyeri: Askeri bariyerde şiddetli çatışmalar yaşandı. Mücahidler askeri bariyeri doçka silahıyla vurdular. Özgürleştirilen askeri bariyerdeki bütün silahlar ganimet alındı. 2 tank kullanılamaz hale getirildi. 1 pikap araç ele geçirildi.
 
2- El-Kaziye Sskeri Bariyeri: Şiddetli çatışmalardan sonra askeri bariyer ele geçirildi. 2 tank ganimet alındı. Onlarca asker öldürüldü.
 
3- El-Fırn Askeri Bariyeri: Şiddetli çatışmaların ardından mücahidler burayı tanklarla vurdular. Askeri bariyerde onlarca asker öldürüldü. 2 tank ganimet alındı. Şilka araç yok edildi. Birçok silah aynı şekilde ganimet alındı.
 
4- Kültür Merkezi Askeri Bariyeri: Muhasara altına alındı ve tanklarla vuruldu. Mücahidler bu askeri bariyerdeki birçok rejim askerini kanasla avladılar. Bu sebeple bu bariyerdeki rejim askerleri geceleyin Cemiyyet Askeri Bariyerine ve 15. Tugaya kaçmak zorunda kaldılar.
 
5- El-Cemiyyet Askeri Bariyeri: Muhasara altına alındı ve kanas operasyonu başladı. Hemen ardından bariyerdeki Esed güçleri 15. Tugaya kaçtılar ve mücahidler askeri bariyere girerek birçok silah ve 1 pikapı ganimet aldılar.
 
Bu operasyonlar muhasaranın başlamasından askeri noktaların özgürleştirilmesine kadar rejimin her türlü silahı kullanarak yaptığı yoğun bombardıman altında gerçekleşti. Bombardımanlar sonucu şehir altyapısı yıkıma uğradı ve evler yerle bir oldu.
 
Mücahidler takriben özgürleştirilen şehrin doğu ciheti üzerindeki etrafında rejim güçlerinin doğu semtine ilerlemesini püskürtmek için nöbet tutmaktadırlar.
 
Çatışmalar 15. Tugaya bitişik olan kuzey doğu yönünde rejim güçlerinin şehre girişini ve kontrolü tekrar ele geçirmesini önlemek için devam etmektedir.
 
Videoda zafer sonrası mücahidlerin sevinci görülüyor. "Sonuna Dek Önderimiz Muhammed (s) Efendimiz" sloganı atan mücahidlerin ganimet olarak ele geçirdikleri silah ve araçlar da görülüyor.
 
 

HABERE YORUM KAT

1 Yorum