1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Demirtaş’tan Sivas Şov!
Demirtaş’tan Sivas Şov!

Demirtaş’tan Sivas Şov!

Sivas olaylarının yıldönümü dolayısıyla düzenlenen etkinliklerin bu yılki başrol oyuncusu Selahattin Demirtaş oldu!

02 Temmuz 2014 Çarşamba 15:47A+A-

HAKSÖZ-HABER

2 Temmuz 1993’te Aziz Nesin’in kışkırtmaları ve Sivas Valiliğinin zemin hazırlamasıyla gerçekleşen Sivas olayları bu yıl da sol ve Alevi örgütlerinin anma etkinliklerine konu oldu. Her yıl olduğu gibi bu yıl da olayların arkaplanı konuşulmaksızın ve mağduriyetler görülmeksizin “katliam” edebiyatıyla, İslami değerlerine yapılan saldırıya sesiz kalmayan Sivas halkı suçlandı.

Bu yıl anma etkinliklerinde başrolü ise HDP’nin cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş üstlendi. HDP’nin bir süredir, CHP tabanının ve bilhassa da Alevilerin Ekmeleddin İhsanoğlu isminden duyduğu rahatsızlığı oya tahvil etme hazırlığı içinde olduğu görülmekteydi. Sivas olayı bu bağlamda gayet elverişli bir vesile olarak seçildi.

Konuşmasında Alevilerin eşit yurttaşlık taleplerinin mutlaka gerçekleşeceğini vurgulayan Selahattin Demirtaş Soma’dan, Roboski’den, Gezi’den söz ederek Sivas’ın hesabının sorulması gerektiğinin altını çizmiş. Tabi tam 21 yıldır, uyduruk suçlamalarla, adaletten uzak yargılamalarla hayatları karartılan sayısız insanın ve ailelerinin yaşadıklarından söz etmemiş! Çünkü onlar bu çığırtkanlar için bir değer ifade etmiyorlar. Aynen Başbağlar köyünde taammüden katledilenler gibi!

Alevilerden oy almak için Sivas olayını basmakalıp bir tekrarla gündemleştirmekten kaçınmayan HDP’nin cumhurbaşkanı adayı, acaba Roboski’den Gezi’den Soma’dan söz ederken Sivas’ın hemen yanı başında yaşanan Başbağlar katliamını neden hatırlamaz, zikretmez? İnsanlık bu mu?

Sivas’ın provokatif bir olay olduğu ve karanlıkta kaldığı açık ama Başbağlar gayet net! Erzincan’ın Kemaliye ilçesine bağlı bu Sünni köyünün bilahare PKK komutanlarından Dr. Baran’ın da ifade ettiği üzere Sivas’ın intikamını almak için özellikle seçildiği biliniyor.

Roboski’nin hesabını soran, Sivas için onca insanın mağduriyetini yetersiz bulup daha fazla insanın cezalandırılmasını talep edenlerin ne kadar adil ve insan olduklarını anlamak isteyenler bu tiplerin Başbağlar katliamına nasıl yaklaştıklarına bakabilir! Başbağlar’da yaşanan katliamı görmezden gelenlerin adaletten, insanlıktan söz etmeleri kandırmacadan başka bir şey değildir! 

HABERE YORUM KAT

2 Yorum