1. HABERLER

  2. HABER

  3. Demirtaş'tan Her Türlü Koalisyona Destek Vaadi
Demirtaş'tan Her Türlü Koalisyona Destek Vaadi

Demirtaş'tan Her Türlü Koalisyona Destek Vaadi

HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş, koalisyon sürecine dair "AK Parti-CHP ya da AK Parti-MHP koalisyonunu dışarıdan destekleyebiliriz" dedi.

15 Temmuz 2015 Çarşamba 06:32A+A-

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, katıldığı televizyon programında terör örgütü PKK'nın silah bırakmasıyla ilgili soru üzerine, PKK'ya sözde çağrıda bulunarak "PKK kesinlikte Türkiye'ye karşı silah bırakmalıdır. Ama benim çağrım çözüm değil ki..." dedi.

Demirtaş'ın açıklamalarından satır başlardı:

(Kuzey Suriye'de yaşananlar) Ordu oraya gideceğine siyasetçiler gitmeli. Sınırların güvenliği PYD ile daha mümkün olur. Ancak PYD'de de şunu görmeli Türkiye'siz olmaz. Türkiye'nin ve PYD'nin çözümü yeni bir Suriye'ye hizmet etsin. Abdullah Öcalan'ın rolü çok belirleyici olacaktır.

Silah bırakma

Kürtlerin derdi bölünmek değil, haksızlıklar bitsin isteniyor. Ayrı bir devlet kuralım demiyoruz, birlikte yaşayalım ama özgürlükleri genişletelim. Türkiye'deki Kürt sorununun çözümü için kabaca ilkesel çözümümüz bu.

PKK'yı tehdit olmaktan çıkarmanın yolu müzakeredir. Bizim çağrımıza kalmış olsa sabah kalkar akşama kadar çağrı yaparım. Çağrıyla olacak iş değil. Buradan çağrı yapıyorum PKK kesinlikte Türkiye'ye karşı silah bırakmalıdır. Ama benim çağrım çözüm değil ki... Kim yaparsa bırakacak Öcalan... O da hangi şartlarda yapacağını açıkladı.

Koalisyon görüşmeleri

HDP görüşmesiyle ilk tur tamamlanmış olacak. MHP tavrını açıkladı Hükümetin içinde olmayacaklarını. Bize göre Türkiye bir hükümet kurmalıdır. Toplum artık koalisyonu onaylayacak. Siyasetteki koalisyon toplumda da kutuplaşmayı engelleyebilir.

Koalisyon ülkeyi rahatlatabilir. Bazı durumlarda risk paylaşımı da yapılabilir. Üç temel ilkemiz var. Demokrasi, adalet ve barış ilkeleri. Yarın Davutoğlu'na da sunacağız.

AK Parti-CHP ya da AK Parti-MHP koalisyonu bunları desteklerse biz de dışarıdan destek çıkarız."

Yeni Şafak

HABERE YORUM KAT